Özgecan Münih’te anıldı

Güncelleme Tarihi:

Özgecan Münih’te anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 10:25

Mersin’de hunharca katledilen 20 yaşındaki Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Münih’te de bir anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

'Münihli Çapulcular' isimli grup tarafından organize edilen etkinlik, tarihi Odeonsplatz alanında gerçekleştirildi. Törende yapılan konuşmalarda, “Türk kadınına karşı olan şiddet ve tecavüz zaten vardı. Ancak bu iktidar döneminde ise dozajı iyice arttı. Çünkü, insanlarımız cahil bırakılıyor ve eğitim seviyesi düşürülüyor. Toplumda ayrışmalar yaratılırken, insanlar arasına nifak tohumları ekiliyor” vurgusu yapıldı.

Özgecan Münih’te anıldı


SESSİZ TEPKİ

Odeons Meydanı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine, CHP Münih teşkilatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve duyarlı vatandaşlar da destek verdi. Törende ayrıca İstanbul’da bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü de anıldı. Konuşmalardan sonra, yapılan çağrı üzerine anma etkinliğine katılanlar beş dakika sessiz kalarak tepkilerini gösterdiler.

Özgecan Münih’te anıldı


VATANDAŞLARDAN KINAMA

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Sultan Doğan, “Bu olay bardağın taştığı bir andır. Anımsamak bile insanın tüylerini ürpertiyor. Bu insanlık dışı olayı ve yaratanları lanetle kınıyorum” dedi.

Dr. İlhami Atabay ise, “Nedense bu tip olaylar bu iktidar döneminde büyük bir artış gösterdi. Kendileri de hırsızlık ve yolsuzluk ile boğazlarına kadar batmış durumdalar” dedi.

Sosyal Danışman ve Psikolog Ali Poyraz ise, “Türkiye’de kadına karşı işlenen cinayetler eskiden beri var. Ama bu iktidar döneminde nicel ve nitelik olarak iyice belirginleşti. İşin korkunç yanı, iktidar yanlıları kurbanı suçlu gibi gösteriyorlar. Bu çok acı veriyor” dedi.

Özgecan Münih’te anıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!