Özel ekip kurdu! Sofra büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Özel ekip kurdu Sofra büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 12:39

Müdavimleri arasında İngiliz Kraliyet ailesi de bulunan, yeme içme dünyasının ‘şapkadan tavşan çıkaran adamı’ Hüseyin Özer, 2019 başında Londra’ya iki yeni restoran açıyor. Özer, İngiltere dışında da başta İstanbul olmak üzere yeni restoranlar planlıyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nın başkenti Londra’da restoran zinciri bulunan Hüseyin Özer, Sofra markasını büyütmek için özel bir ekip kuruyor. Westminster Üniversitesi tarafından ‘Doktor’ unvanı verilen, müdavimleri arasında İngiltere Kraliyet Ailesi üyelerinin de bulunduğu Özer, ‘benim evlatlarım’ diye tanıttığı ekibinin tamamını özel eğitimden geçirmiş.

Özel ekip kurdu Sofra büyüyor

Ekipte daha önce 10 yıl Sofra’da görev yapan Michelin Yıldızlı Hakkasan’da yöneticilik yapan Alper Güner ve Servet Kılıç’ın yanı sıra Arzu Özer, Mustafa Güzen, Safa Şıhlaroğlu, Adem Salcı ve Fabio Vanni de bulunuyor.
Ekibin etapta hedefi, önümüzdeki birkaç ay içersinde Londra’da iki restoran daha açmak. Ancak Özer ve ekibinin hedefi bununla da sınırlı değil. Londra’dan sonra başta İstanbul olmak üzere İngiltere dışında da yeni restoranlar planlıyorlar.

Haberin Devamı

ORTAĞIM DEĞİL, EVLATLARIM
Ekibini aileden gören Özer, “Bunlar benim ortaklarım değil, evlatlarım. Hatta Alper’e Sofra’da çalıştığı yıllarda Özer soyadını vermiştim. Biz Sofra’dan çok mezun verdik. Buradan ayrılıp restoran açanların sayısını unuttum. Türk mutfağının sadece döner ve kebaptan ibaret olmadığını, sağlıklı ve lezzetli yemeklerimizin de olduğunu dünyaya tanıttık. Westminster Üniversitesi sağlıklı yemeklerimiz için ‘Doktor’ unvanı verdi” dedi.
Türkiye’de arkeoloji eğitimi alan Alper Güner ise Sofra’nın bir akademi olduğunu ve Özer’in kendilerini restorancılık konusunda özel olarak eğittiğini söyledi.

Özel ekip kurdu Sofra büyüyor

Michelin Guide tarafından tavsiye edilen Londra’nın ünlü Türk restoranı Sofra’nın sahibi Hüseyin Özer, aralarında Alper Güner’in de olduğu özel bir ekip oluşturdu.

BAKMADAN GEÇME!