Ön yargıları önlemek için kitap fuarı

Güncelleme Tarihi:

Ön yargıları önlemek için kitap fuarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 15:13

ALMANYA Kuzey Bavyera’da en büyük Türk sivil kuruluşu olan DİTİB Nürnberg derneği, İslam’a karşı ön yargıları önlemek amacı ile kitap fuarı açıldı.

Haberin Devamı

Geniş bir alana yayılan fuarın açılışında, Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı SPD’li Ulrich Maly, CSU Parti Başkanı Andreas Brehm, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Faruk Küçük, DİTİB Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Belediyesi Türk Encümen üyeleri ile çok sayıda Türk ve Alman hazır bulundu.

"ÖN YARGILARI YENMELİYİZ"

DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir fuar açılışında kamuoyuna güzel bir mesaj vermeyi amaçladıklarını, açılışa önemli şahsiyetleri davet ettiklerini söyledi. Bilir, "İslam’a karşı olan ön yargıları önlemeliyiz" dedi.

Başkonsolos Asip Kaya, organizasyonu överken, Türk toplumunun Almanya’da uyum içinde yaşaması gerektiğini vurguladıktan sonra, "Yaşadığımız bu ülkede, bilime, siyasete ve ekonomiye katkı sağlamalıyız" dedi. Kaya, kitap fuarının Türkiye ile bağları güçlendireceğini kaydetti.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, konuşmasında Dresden’deki İslam karşıtı olayları takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Orası en az yabancının yaşadığı bir eyalet, İslam’ı bilmeden ve tanımadan eleştirme hakkına sahip olduklarına inanmıyorum, Diyalog çok önemli. DİTİB Nürnberg’in faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Açık kapı günleri ön yargıların ortadan kalkmasına büyük katkı sağlamaktadır. İyi Almanca, iyi Türkçe uyum açısından çok önemli. Asırlar önce Allah’ın peygamberinize oku emri vermiş olması bugün de geçerlidir."

DİYALOG İÇİNDE OLALIM

Diğer konuşmacılar Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener ile DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar da İslam’ın ilk emrinin "Oku" olduğunu vurguladı. Çınar, "Okumak için de yazmak gerekir. İslam’ı tanımak için Alman dostlarımızla diyalog içinde olmalıyız" dedi.

6 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak kitap fuarında binlerce kitap sergilenirken, Türkiye’den gelecek yazarlar konferanslar verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!