Ölü dediler canlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ölü dediler canlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 10:00

Almanya'da 31 yıl önce ortadan kaybolan ve öldürüldü diye kayıtla geçen kadının yaşadığı 31 yıl sonra anlaşıldı. Şimdilerde 55 yaşında olan kadının 31 yıl boyunca başka bir isim altında çalıştığı ve bir çok kez de ev kiraladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Adı Petra. Şimdi 55 yaşında. 24 yaşındayken 1984 yılında birden ortadan kayboldu. Uzun süre arandı. Kendisinden haber alınamadı. Ne dirisi ne ölüsü bulanamadı.

Polis, genç kızı bulmak için televizyonlardan ve gazetelerden yardım istedi. Yayınlanan program ve haberlerle genç kadının bulunması için halktan bilgi istendi istendi.

Ancak Petra sırra kadem bastı. Braunschweig kentinde ortadan kaybolan genç kadın için 1989 yılında resmi kayıtlara cinayete kurban gittiği şekilde not düşüldü.

KATİLİ BİLE ORTAYA ÇIKTI

Petra P'nin kaybolduğu 26 Temmuz 1984'te diş doktoruna gitti. Oradan da ayrılarak Wolfsburg yakınlarında oturan ailesini ziyaret gitmeyi planlandı ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştiremedi.

Genç kadının inmesi gereken otobüs durağına yakın bir yerde bir yıl önce 14 yaşında bir genç kızın öldürülmesi, Petra'nın da aynı kaderi paylaştığı fikrinde polis emindi. 14 yaşındaki kızı öldüren 19 yaşındaki katil zanlısı Mart 1985'te yakalandı. Suçunu itiraf etti. Sekiz yıl hapis cezası aldı. 1987 yılında hapisteyken Petra'yı da öldürdüğünü ve gömdüğünü itiraf etti. Ancak ne suç aleti ne de ceset bulundu.

Haberin Devamı

DİKKATLİ POLİS FARK ETTİ

Öldürüldü şeklinde kayıtlara geçen Petra, tam 31 yıl sonra ortaya çıktı. 55 yaşındaki kadın, iki hafta önce Düsseldorf'ta polise evine hırsız girdiği yönünde şikayette bulundu.

Polis, kimlik bilgilerini aldığı kadının 31 yıl önce ortadan kaybolan Petra P olduğunu fark etti. Kadın, tüm ısrarlı sorulara rağmen niçin ortadan kaybolduğunu ne polise ne de gazetecilere anlattı. Komşuları, sessiz kendi halinde bir kadın olduğunu ve işine de sürekli bisikletle gittiği bilgisini verdi.
31 yıl boyunca farklı kentlerde yaşayan Petra P, farklı işlerde de çalıştı. Farklı isimler altında ev kiraladı. Çalıştığı işyerlerine değişik isimler verdi. Bir kez bile polis kontrolünden geçmeyen kadının üzerinde 1980'li yıllarda çıkardığı nüfus cüzdanı çıktı.

Uzmanlar, sırrını kimseye anlatmadığı sürece uzun yıllar gizli yaşamanın mümkün olduğunu söylerken, sağlık ödemelerini de nakit yaptığı sürece kişinin sorun da yaşamamasının olanak dahilinde olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!