Ölen kızının bebeğini doğurmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ölen kızının bebeğini doğurmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 00:00

İngiltere’de 59 yaşındaki bir annenin dört yıl önce bağırsak kanserine yakalanarak hayatını kaybeden kızının dondurulmuş yumurtalarını kullanarak bebek sahibi olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HFEA (İnsan Döllenmesi ve Embriyoloji Yetkili Makamı)’nin Kanuni Onay Komitesi’nin yayınladığı bir raporla gündeme gelen vakanın “Dünyada bir ilk” olduğu belirtildi.

Kimliğinin gizli tutulmasını isteyen kadının konuyla ilgili yaptığı başvuruda “Bu bebeğin doğmasının kaybettiği kızının son arzusu olduğunu ve onun dileğini yerine getirmek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi”.

Uzmanlar kadının ilerlemiş yaşı nedeniyle suni döllenme yöntemi ile hamile kalmakta zorlanacağını ve hamilelik döneminde hem onun hem de bebeğin sağlığının sürekli risk altında olacağını belirtti.

Şimdiye dek İngilitere’deki tüp bebek kliniklerinden hiç birinin kadının arzusunu yerine getirmeye yanaşmadığı belirtilirken, sadece New York’taki bir kliniğin isimsiz bir bağışçıdan alınan spermle ölü kızın yumurtalarını dölleyip annenin rahmine yerleştirmeyi kabul ettiği açıklandı.

Ancak kızın yumurtalarının tutulduğu Londra’daki IVF Hammersmith Kliniği’nin yumurtaları ABD’ye göndermeyi reddettiği ve bu nedenle konunun yargıya intikal ettiği belirtildi.

Kocasının da “torununu doğurma” planında kendisine destek verdiğini belirten kadının kızının yumurtasını kullanabilmek için “her türlü yasal yöntemi denemeye hazır olduğu” belirtildi.

Konunun önümüzdeki günlerde Londra’daki Yüksek Mahkeme’de tartışılacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!