Okuma yazmayı annesinden öğrendi, 17 kitap yazdı! Almanya’da da satılacak

Güncelleme Tarihi:

Okuma yazmayı annesinden öğrendi, 17 kitap yazdı Almanya’da da satılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 12:07

İki yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu engelli olan Erdal Yalçın, okuma yazmayı evde annesinden öğrendi. Şiir, öykü, roman gibi farklı alanlarda tam 17 kitap yazdı. Bir Türk yayımcının kitaplarını Almanya’da satmak istemesi Yalçın’ı çok sevindirdi.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar 17 kitap kaleme alan Erdal Yalçın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Basın Yayın Birliği iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen ‘Uluslararası Avrasya Kitap Festivali’nde kitaplarını okuyucuyla buluşturdu. Yalçın, iki yaşında geçirdiği hastalıktan sonra beyin felci olduğunu, okuma yazmayı ise annesinden öğrendiğini anlattı.
Şu anda Atatürk Üniversitesi öğrencisi olan Yalçın, yazmaya olan sevgisini “İnsanları ve yazmayı çok seviyorum. Başka bir iş yapamazdım. Yazmak benim hayat amacım. Yazmak olmasaydı ben çoktan ölmüştüm” sözleriyle anlatıyor.

ALMANYA MUTLULUĞU
Festival sırasında Almanya’da yaşayan bir Türk yayımcıyla tanışan ve yayımcının kitaplarını Almanya’da satacağını söylemesinden dolayısıyla çok mutlu olan Yalçın, daha önce bir filmde Fatma Girik’le rol aldığını hatırlatarak “Kitaplarımı alan bütün okurlara, desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hayatımı ve yaşama gayemi onlara borçluyum” dedi.
Uluslararası Avrasya Kitap Festivali, 3 Mart’a kadar yayıncı, yazar ve okurları buluşturmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!