O acıyı bir kez daha yaşadı

Güncelleme Tarihi:

O acıyı bir kez daha yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 10:50

ABD’nin Montana kentinde 27 Nisan 2014'de ateşlenen pompalı tüfek, Hamburg'da Gülçin Dede'nin yüreğini yaktı. Tüfekten çıkan kurşunlar lise öğrencisi 17 yaşındaki Diren Dede'yi annesi Gülçin ve babası Celal Dede'den ebediyen ayırdı... Duruşma için Montana’ya giden Diren’in anne ve babası, evlat acısını bir kez daha yaşadı.

Haberin Devamı

Cinayet duruşmasına katılmak için Diren’in annesi Gülçin ile babası Celal Dede, Hamburg’tan Montana’ya gitti. Diren çiftine iki Alman avukat da eşlik etti. Mahkeme salonuna kurulan televizyonda oğlunun son anları ve vurulduğu anı, mahkeme heyeti, jüri üyeleri, salonda bulunan dinleyiciler ve basın mensuplarıyla birlikte izleyen Gülçin Dede, dakikalarca hıçkıra hıçkıra ağladı.. Görüntülerde, Diren’in vurulduktan sonra kanlar içinde önce garajdaki arabanın üzerine ve sonrasında da yere düşmesi tüm ayrıntılarıyla görülüyor.

SAVCI DA AĞLATTI

Duruşma sırasında savcı Jennifer Clark, ayağı kalktı, eline tüfeği aldı, jüriye yöneltti. “Korkmayın, dolu değil” dedi. Ardından da peş peşe tetiğe bastı. Durdu, tekrar tetiğe bastı. Tüfeği masasına bıraktı. Bu kez de sol elini öne doğru açarak “Hayır, hayır, hayır... Yapma” diye bağırdı. Ardından tekrar jüri üyelerine dönerek “Bu sözleri Diren söyledi. Hem de ölmeden birkaç saniye önce” deyip iddianameyi okumayı sürdürdü. Amacı Diren’in son vurulma anını ve o sırada yaşananları jüri üyelerine anlatmaktı. Anne Gülçin Dede’nin, savcının anlatımları sırasında tekrar sinirleri bozuldu ve fenalaştı. Davayı izleyen Celal Dede, basına, “Oğlumu tuzağa düşürüp öldürdüğünü düşünüyorum. Diren’e hiçbir şans tanımamış” dedi.

Öğleden sonra ise tanıklar dinlendi. Tanıklar arasında katil zanlısı Kaarma’nın komşuları da vardı. Anne baba duruşmaları izlemeye devam edecek. Anne Gülçin Dede oğlunun otopsi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğraflarının gösterileceği duruşmada ise görüntülerden olumsuz etkilenip dayanamayacağı için salonda olmayacak. Davaya gelecek hafta devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!