Nürnberg’de Çin protestosu

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’de Çin protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 00:00

Almanya’nın Nürnberg kentinde, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin Çin tarafından baskı altına alınması ve işkencelere mazur kalması, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasına karşın Jokops meydanında toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla sloganlar atarak yürüdü. Plarrer meydanı üzerinden gar önüne gelen yürüyüşçüler, güzergâh üzerinde bulunan bir Çin lokantası önünde durarak protestolarını burada yoğunlaştırdı. König sokağının ardından Lorenz Kilisesi önüne gelen protestocular ve konuşmacılar, Doğu Türkistan’a yardım çağrısında bulundu.

Nürnberg’de Çin protestosu


Protestocular, Çin mallarının boykot edilmesi çağrısında bulundu. Yürüyüşün organizasyonunda yer alan Emine Aslaner, Almanya ve diğer ülkelerin dikkatini çekmek için böyle bir protesto düzenlediklerini, onları duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi. Ertuğrul Karakaya ise “Yürüyüşü insanlık için, duyarlı olmak için Uygur Türklerine destek için düzenledik” dedi. Karakaya, yürüyüşün, hiçbir siyasi görüş veya derneğin önderliğinde olmadığını, tamamen vatandaşların kendiliğinden organize olması ile gerçekleştiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!