Klitschko: Fury'nin sözleri bana Hitler'i anımsatıyor

Güncelleme Tarihi:

Klitschko: Furynin sözleri bana Hitleri anımsatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 09:49

Ukraynalı boksör Wladimir Klitschko, şampiyonluk unvanını elinden alan Tyson Fury'nin sözlerinin Adolf Hitler'i anımsattığını söyledi.

Haberin Devamı

Ukraynalı boksör Wladimir Klitschko, dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını elinden alan Tyson Fury’nin sözlerinin Adolf Hitler’i anımsattığını ve rövanş maçına çıkacağı İngiliz rakibinin bokstan uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

ADOLF HITLER'İN SÖZLERİNE BENZİYORDU

Klitschko, 9 Temmuz’da İngiltere’nin Manchester kentinde rövanş müsabakasına çıkacağı Tyson Fury’nin, geçen ay internette yayınlanan tartışmalı videosu hakkında İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. Fury’nin kadınlar ve eşcinseller için söyledikleri karşısında şok olduğunu belirten Klitschko. “Yahudiler hakkındaki yorumları ise Adolf Hitler’in sözlerine benziyordu. Bu adam gerçekten bir embesil. Söyledikleriyle boksu yan yana getiremezsiniz. Böyle bir şampiyonumuz olmamalı.

Haberin Devamı

BUNDAN FAZLA NEFRET ÇEKEMEZSİNİZ

Ringde susturulması ya da bokstan uzaklaştırılması gerekiyor. Çünkü üzerinize bundan fazla nefret çekemezsiniz.” ifadelerini kullandı. 27 yaşındaki Fury, 28 Kasım 2015’te Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılan dünya ağır sıklet unvan maçında, 2004’ten beri yenilmeyen 40 yaşındaki Klitschko’yu üç hakemin ortak kararıyla mağlup ederek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonluk kemerlerine sahip olmuştu.

Kendisine meydan okuyan Ukraynalı Vyacheslav Glazkov’dan önce Klitschko ile rövanş karşılaşmasına çıkmayı kabul ettiği için IBF kemerini kaybeden Fury yaptığı 25 müsabakayı da kazanırken, Klitschko 68. maçında 4. yenilgisini almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!