NSU’yu silahlarla donatacaklarmış

Güncelleme Tarihi:

NSU’yu silahlarla donatacaklarmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 12:44

Almanya’da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının 290. duruşmasında Brandenburg İçişleri Bakanlığı çalışanı Reinhard Görlitz, ifade verdi.

Haberin Devamı

Brandenburg eyaletinin iç istihbarat servisi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın, bir Neonazi’nin boru tipi bombayı test ettiği ve bunu patlamak istediği bilgisine sahip olduğunu anlatan Görlitz, bu bilgiyi muhbir Piatto’dan aldığını söyledi.

Piatto’nun, Chemnitz kentindeki aşırı sağcı ‘Blood&Honour’ grubunun, NSU üyeleri Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ı para ve silahlarla donatmayı planladığını anlattığını ifade eden tanık, söz konusu bomba ile Chemnitz’deki Neonazi grubunun silah temin etmesinin birbiriyle bağlantılı olup olmadığını ise bilmediğini dile getirdi.

Görlitz, NSU’ya başka grupların silah vermek isteyip istemediğini ve ‘Piatto’nun bu bilgileri başka makamlarla paylaşıp paylaşmadığını da bilmediğini söyledi. Duruşmada müdahil avukatlar, mahkemeden NSU üyelerinin bazı kişilere bağış yaptığına ilişkin iddiaları araştırmasını istedi.

Haberin Devamı

4 KİŞİ YARGILANIYOR

NSU üyeleri, 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011’de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde Mayıs 2013’ten beri görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yargılanıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!