NSU’ya karşı Münih’te Dayanışma Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

NSU’ya karşı Münih’te Dayanışma Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 10:44

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam eden NSU davasında örgütün Köln’deki mağdurları dinlenecek.

Haberin Devamı

Keupstraße Her Yerde (Keupstraßeist überall) inisiyatifi ve Almanya çapındaki çatı kuruluşu 'NSU Terör Ağı Lağvedilmeli' mağdurların sesini duyurmak için Münih’te büyük bir dayanışma yürüyüşü gerçekleştiriyor. “Keupstraße Her Yerde -Irkçılığın Olmadığı Bir Toplum” parolasıyla gerçekleştirilecek yürüyüş kapsamında, şehir merkezinde gün boyu sürecek çeşitli gösteriler düzenlenecek.

İnisiyatif, yürüyüşe Köln’den kaldırdığı üç otobüsle destek veriyor. Bugün 20 Ocak’ta saat 09:00’da mahkeme önünde başlayacak yürüyüşe Köln Keupstraße esnafı uzun süredir hazırlanıyordu. Bu bağlamda 18 ve 19 Ocak akşamları cadde ve çevresinde etkinlikler düzenlendi. “Mağdurların yanındayız” mesajı vermek için saat 22:30 sularında Köln’den Münih’e hareket eden üç otobüs, Schanzentrass ile Keupstrasse caddelerinin kesiştiği noktada, saat 22:00 sularında başlayan Türk usülü uğurlama törenleriyle uğurlandı.

NSU Terör Ağı Lağvedilmeli ve Keupstrasse Her Yerde inisiyatifleri bu yürüyüşle, NSU’nun cinayet ve saldırılarının tamamen aydınlatılmasını, terör grubu arkasındaki gizli servis çalışanlarının olup olmadığının da ortaya çıkarılmasını talep ediyor.

Öte yandan Batı Almanya radyo televizyon kurumu WDR, bir grup aşırı sağcı holiganın 18 Ocak Pazar akşamı Köln’de NSU terör kurbanları için düzenlenen uyarı nöbetine saldırı hazırlığındayken polis tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberde, “WDR’nin edindiği bilgilere göre; polis 30 civarında holiganı, uyarı nöbeti yerine ulaşmalarına kısa süre kala durdurdu. Bergisch ve Ruhr bölgelerinden geldikleri öğrenilen holiganlar arasında kadınlar da var. Polisin verdiği bilgilere göre söz konusu kişilerde göz yaşartıcı gaz, özel eldivenler ve elektro şok bayıltıcı ele geçirildi.” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

NSU’ya karşı Münih’te Dayanışma Yürüyüşü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!