NSU davasında sona gelindi: Karar 11 Temmuz’da açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında sona gelindi: Karar 11 Temmuz’da açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 11:37

Bugün gözler Almanya’nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen NSU davasına çevrildi. Daha başlamadan haç krizinin yaşandığı davanın bir numaralı sanığı Beate Zschaepe son sözünü söyledi. Zschaepe, yine günah çıkardı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde görülen NSU davasında sanıklar son sözlerini söyledi. Beş yıldır devam eden davanın bir numaralı sanığı Beate Zschaepe ilk defa konuştu. “Bu şansı kullanmak istiyorum” diye sözlerine başlayan Zschaepe, adeta günah çıkardı. Savunmasını yazılı okuyan Zschaepe, kurban ailelerin yaşadığı acılardan değil, kendisinin yıpranmasından yakındı. Zschaepe, “Uzun süren mahkeme beni yıprattı. Bu sözler tamamen bana ait. O tarih benim için özgürlüktü. Kurban yakınlarından özür diliyorum. Tekrar söylüyorum, hayatta olmayan NSU kurucularının yaptıklarından benim haberim yoktu. Kurban yakınlarının ‘Uyuyor musunuz’ sözleri bende hata yaptığım bilincinin uyanmasına sebep oldu” dedi.
Kendisini masum göstermeye çalışan, ancak cinayet işlemek ve terör örgütü kurmaktan sorumlu tutulan Zschaepe, o zaman cinayeti işleyen arkadaşlarına karşı koyacak gücü olmadığını söyledi: “O günkü şartlardan kurtulma cesareti ve gücü bende yoktu. Yüksek Mahkeme, sizlerden ricam, beni hiç karışmadığım ve bilmedeğim suçlardan dolayı cezalandırmayın.”

Haberin Devamı

AŞIRI SAĞLA İLGİSİ YOKMUŞ!
Mahkemede aşırı sağla da ilgisi olmadığını iddia eden Zschaepe, “Benim için hiçbir önemi yok” dedi. Kurban ailelerine hitaben de onların ‘zor ve umutsuz’ durumlarını görüp hissettiğini söyledi. Kurban ailelerinin, “Neden bizi kurban olarak seçtiniz” sorusuna kendisinin de cevap veremeyeceğini belirten Zschaepe, “Çünkü ben de bilmiyorum” dedi.
Davanın diğer tutuklu sanığı Ralf Wohlleben de kurban ailelerden özür diledi. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ndeki davayı yurtdışı Türklerden sorumlu milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve Konsolos Gökay Özütürk de izledi. Mahkeme NSU davasıyla ilgili kararını 11 Temmuz Çarşamba vereceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!