NSU cinayetleri üzerine Offenbach’ta toplantı

Güncelleme Tarihi:

NSU cinayetleri üzerine Offenbach’ta toplantı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 13:22

Almanya’nın Offenbach kentinde faaliyet gösteren 'Irkçılığa Karşı İttifak', yıllardır ülke gündeminden düşmeyen NSU skandalıyla ilgili olarak toplumu bilgilendirmek ve olayların aydınlığa kavuşturulması için toplumsal baskının artmasını sağlamak amacıyla yeni bir etkinlikler serisi başlatıyor. 

Haberin Devamı

"Hessen’deki NSU” başlıklı etkinlikler zincirinin ilki bu akşam Offenbach kentinde yapılacak. Konuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan araştırmacı gazeteci Martin Steinhagen’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans saat 18.30’da 'Saal im ostpol – Hermann-Steinhäuser Str. 43-47, Offenbach' adresinde gerçekleştirilecek.  

NSU cinayetleri üzerine Offenbach’ta toplantı

Offenbach’ta faaliyet gösteren “Kahverengi Değil Rengarenk – Irkçılığa Karşı İttifak” (BUNT statt braun – Bündniss gegen Rassismus” girişiminin sözcüleri Sybille Schäfer, Gisela Beez ve Jürgen Blümmel.

NSU skandalının ortaya çıkmasının ardından, Offenbach’ta aralarında çok sayıda Türk örgütünün de yer aldığı 79 kurum tarafından “Kahverengi Değil Rengarenk – Irkçılığa Karşı İttifak” (BUNT statt braun – Bündniss gegen Rassismus” adı altında kurulan girişimin sözcüleri  Sybille Schäfer, Gisela Beez ve Jürgen Blümmel, konuyla ilgilenen herkesi davet ettikleri toplantıda; NSU örgütüyle ilgili son gelişmeleri, Hessen Eyalet Meclisi’nde kurulan NSU Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları hakkındaki bilgileri, konunun uzmanı aracılığıyla topluma aktarmayı ve bu konudaki duyarlığın artmasını hedeflediklerini belirttiler.

NSU cinayetleri üzerine Offenbach’ta toplantı

“Kahverengi Değil Rengarenk – Irkçılığa Karşı İttifak” girişimi, NSU skandalının ortaya çıktığı Kasım 2011’de, Offenbach’ta aralarında Türklerin de yer aldığı 70 örgütün katıldığı büyük bir protesto yürüyüşünün ardından kurulmuştu.

Yaklaşık 10 yıl önce Kassel kentinde öldürülen Halil Yozgat’ın da NSU örgütüne hedef olduğunun açıklandığını hatırlatan girişim sözcüleri, “Bu cinayetle ilgili birçok soruya halen yanıt verilmedi? Örneğin NSU örgütünün Hessen’de bağlantısı var mıydı? Bu cinayet, Dortmund’da Mehmet Kubaşık’ın öldürülmesinden iki gün sonra gerçekleştirildi. O dönemlerde Kassel ve Dortmund kentlerinde birlikte hareket eden ve ırkçı terör eylemlerini desteklen neo-nazi grupların, bu çeteyle ilişkisi araştırıldı mı? Beş yıldır bu suçlar zinciri aydınlatılmadı. Bu konuda toplumdaki duyarlık artarsa, olayın açıklığa kavuşması için ilgili kurumlar üzerindeki toplumsal baskı da artar. Bu olayın aydınlatılması hedeflediğimiz özgür ve hoşgörülü  toplumsal yaşam için çok gerekli” dediler.

Schäfer, Beez ve Blümmel; eylül ayına kadar bu kapsamda iki toplantı daha gerçekleştireceklerini, bu toplantılara da konuşmacı olarak kurban ailelerinin temsilcileri ve uzmanların katılacağını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!