NSU 13 yıldır biliniyormuş

Güncelleme Tarihi:

NSU 13 yıldır biliniyormuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 11:50

Neo-Nazi terör örgütü NSU'nun 2000 yılından beri bilindiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili Alman televizyon kanalı ARD'nin eline geçen bir belgeye göre istihbarat birimlerinin NSU'lu üçlü çetenin varlığından tam 13 yıl önceden haberdar olduğu bildirildi. Daha önce de federal araştırma komisyonu ile parlamentoların ilgili mercilerine gizli sıfatıyla sunulan belgenin 28 Nisan 2000 tarihini taşıdığı ve NSU'lu üçlüden “Bu grubun stratejisi terör örgütlerinin çalışmasını andırıyor. Bir araya gelmelerinin nedeni özgürlükçü demokratik sistemi zora sokmak amacıyla faaliyet gütmek olabilir” denildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Saksonya Anayasayı Koruma Örgütü tarafından ilgili mercilere gönderildiği belirtilen söz konusu belgede NSU örgütüne mensup şahısların telefonlarının dinlenmesi dahil, tamamen kontrol altına alınması talebinin vurgulandığı belirtiliyor.

Aynı zamanda üçlüye yardım edenlerin adlarının sıralandığı belgede 1998 yılında ortadan kaybolan üçlünün yardım almadan eylemde bulunamayacaklarına dikkat çekiliyor.

Yardım edenler arasında ise Beate Zschaepe'nin ortadan kaybolduktan sonra kimliğini kullandığı Mandy S. isimli kadın ile silah temin işini üstlenen Jan W. ve NSU üçlüsüne patlayıcı temin ettiği ve 2000 yılından itibaren de istihbarat muhbirliği yaptığı belirtilen Thomas S. isimli şahsın adı geçiyor.

Seri cinayetler öncesine ait bu bilgilerin yetkili kurumlar tarafından işleme alınmış olması durumunda önlenebileceği vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Ancak o zamanlar "Terzett Operasyonu" adı verilen gözetleme ve takip işleminden sonuç alınamadığı gerekçesiyle vazgeçilmiş olduğu belirtildi. Olaydan Thüringen, Saksonya ve Federal İstihbarat Daireleri ile ilgili emniyet birimlerinin haberdar olduğuna dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!