NPD tehdidi üzerine toplantı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

NPD tehdidi üzerine toplantı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 14:25

ALMANYA’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlere giren Yenilik ve Adalet Birliği Partisi’ne (BIG)’e, Almanya aşırı sağcı parti olarak bilinen parti NPD’den tehdit alması üzerine toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

Almanya’da yapılacak genel seçimlere kısa süre kala tanıtımlarına hız veren BIG, Duisburg’un tanınmış mekanı Park Restorant &Deluxe’de Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile dün bir toplantı yaptı. BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili Adayı Mümün Uluç, parti üyelerinin katıldığı tanıtım toplantısına, çok sayıda sivil toplum temsilcileri katıldı.

Parti Genel Başkanı Haluk Yıldız, bazı partililer ve Türk dernek temsilcileri, Din görevlisi Derviş Sak’ın yaptığı duaya katılırken partinin seçimde başarılı olması istendi.

Davetlilere parti proğramını anlatan BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, Almanya aşırı sağcı parti olarak bilinen NPD’den tehdit mesajı aldıklarını hatırlatarak, "NPD’li bir yönetici Berlin’de ki on ayrı adayımıza, ıslak imzalı bir tehdit mesajı gönderdi. Partili arkadaşlarımıza gelen mesajda, ’Göçmen’ (Migranten yürüyen, sürekli yer degiştiren bir anlamı taşıyor.) Buraya nasıl geldiyseniz, öyle de buradan gidin. Burada misafirsiniz. Normal yollardan gitmenizi tavsiye ediyoruz, aksi halde gitmeye mecbur kalabilirsiniz. Biz bundan çekinmiyoruz, ama hafife de almamız yanlış olur. Bunun içinde Berlin savcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Haberin Devamı

GÖÇMEN ANKETLERİNDE İLK 3’TE

Haluk Yıldız, son dönemlerde göçmen seçmenler arasında yapılan bazı anketlerde ilk üç parti arasında yer aldıklarını anlatırken, "Türk kökenli seçmenlere yönelik yapılan bir ankette ise, yüzde 41 ile birinci parti durumundayız, buda bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

"TÜRKÇE iKiNCi YABANCI DiL OLMALI"

Türk çocukların ikinci yabancı dil seçimi Türkçe olması gerektiğini savunduklarını ifade eden BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, "Türk çocukları ingilizce öğrensin de, ikinci yabancı dili neden Fransızca ya da İspanyolca olsun diye dayatılıyor?Türk çocukların ikinci yabancı dili Türkçe olmalı.Biz bunu sonuna kadar savunacağız" dedi.

EŞCİNSELLERE ÇOCUK VERİLMESİN

Birçok Alman partisinin eşcinselerin evliliğine ve evlat edinmelerine destek verdiğini belirten Haluk Yıldız, parti olarak eşcinsellerin özellikle evlat edinme isteklerinin kanuna bağlanmasına karşı olduklarını söyledi. Yıldız, "Her çocuğun anne ve babaya sahip olma hakkı var, bunları görerek, bilerek büyümemeli. Eşcinselere böyle bir hak verilmesi halinde, gelecekte çocukları olumsuz etkiliyeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Haluk Yıldız, eşcinseller ile ilgili parti pankartlarını da davetlilere tanıttı.

Haberin Devamı

Yansıma (Spiegelung) adlı bir kitap yazan ve toplantı salonda bulunan Fatma Eroğlu, BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız’a kitabını hediye etti.

Toplantı sonunda habercilere konuşan Genel Başkan Haluk Yıldız ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili Adayı Mümün Uluç, Türk kökenli seçmenlerin sandığa gitmelerini ve BIG Partisi’ni tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!