Nihat Doğan'da konuşabilir!

Güncelleme Tarihi:

Nihat Doğanda konuşabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 09:47

Önerge kabul edilirse mali genel kurulda bir ilk gerçekleşecek ve Galatasaray’da iki başkanın dönemi ayrı ayrı ibra oylamasına tabii tutulacak. Gözler özellikle transfer harcamaları tepki çeken Ünal Aysal döneminde çevrilecek.

Haberin Devamı

GALATASARAY’da haftalardır beklenen, kulüpte tartışma ve fikri ayrılıkara neden olan olağan mali genel kurul bugün yapılıyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki saat 10:30’da başlayacak mali genel kurula elbette ibra konusu damga vuracak. Ünay Aysal döneminin ayrı, Duygun Yarsuvat dönemin de ayrı ayrı ayrı ayrı oylanması talebi nedeniyle tansiyonun yüksek olması bekleniyor. İşte sarı kırmızı camiada gözlerin çevrileceği olağan mali genel kurulun en önemli gündem maddeleri:

EN AZ 500 İMZALI ÖNERGE VERİLECEK
1-Öncelikle en az 500 imzalı bir önerge ile Galatasaray kongre üyeleri, olağan mali genel kurulda eski başkan Ünal Aysal ve mevcut başkan Duygun Yarsuvat dönemleri için ayrı ayrı ibra oylaması istenecek.

TARİHTE BİR İLK GERÇEKLEŞEBİLİR
2-Genel kurul iki dönemin ayrı ibrasına onay verirse, Galatasaray Kulübü tarihinde ilk gereçkleşmiş olacak. Böylece genel kurulda bir değil iki başkan kürsüye çıkıp kendi döneminin hesabını verecek.

Haberin Devamı

ÖNCE 10 AY SONRA 2 AY OYLANACAK
3-Önerge kabul edilirse önce 2014’teki 10 aylık Aysal dönemi, sonra da 2 aylık Yarsuvat dönemi mali ve idari yönden oylanacak. Gözler Aysal döneminin ibra edilip edilmeyeceğinde olacak.

OKLARIN EN BÜYÜK HEDEFİ AYSAL
4-Olağan mali genel kurul, görevdeki başkan Yarsuvat’tan ziyade eski başkan Ünal Aysal’ın eleştirileceği bir platforma dönüşecek. Bir çok üye özellikle transfer harcamaları nedeniyle Aysal’ı topa tutacak.

ÖZTÜRK ADAYLIK PROVASI YAPACAK
5-Başkan adaylarından Adnan Öztürk, kürsüden “Artık kişiler değil sistem değişmeli. Mehmet Cansun gitti, Faruk Süren geldi. Özhan Canaydın gitti, Adnan Polat geldi. Ünal Aysal gitti, Duygun Yarsuvat geldi… Ne fark ediyor? Bunların hepsi mi kötüydü” diyecek.

İKİ DÖNEMİ DE İKİZ SAVUNACAK
6-Aysal, dönemindeki harcamaları açıklayacak. Yarsuvat da delegelerin kendi dönemine dair yapacağı eleştirilere cevap verecek. İki dönemde de görev yapan yönetici Mete İkiz hem Aysal hem Yarsuvat döneminin mali tablolarını anlatacak.

NİHAT DOĞAN DA KONUŞABİLİR!
7-Özgecan Arslan cinayeti sonrası infial yaratan tweet’ler attığı için ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen şarkıcı Nihat Doğan’ın durumu da karara bağlanacak. Kurula geleceğini söyleyen Doğan’ın bir konuşma yapması bekleniyor.

AYSAL İBRA OLMAZSA NE OLUR?
Ünal Aysal döneminin ayrı olarak ibra oylamasına tabii tutulması ve ibra edilmemesi halinde neler olacak?
İbra olmazsa kulüp, Aysal’a zarara sebebiyet verdiği gerekçesiyle rücu davası açabilir. Ancak, 6 Aralık 2014’te Yarsuvat’a verilen ‘ek bütçe’ yetkisinin Aysal’ın durumunu değiştirdiği de savunuluyor. 2014’e ait bütçenin revize edilmesine kongre onay verdiği için rücu davası açıldığında bir şey elde edileyeceği çünkü revize bütçeyle birlikte Aysal dönemindeki tüm harcamaların da otomatikman onaylandığı görüşü var. Bu konunun da kongrede büyük tartışma yaratması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!