Neonazilerin silahlı koluna yasak

Güncelleme Tarihi:

Neonazilerin silahlı koluna yasak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 10:04

Almanya’da neonazilerin silahlı kolu olarak bilinen şiddet yanlısı ‘Combat 18’ adlı örgüt gece saatlerinde yasaklandı. Yasakla birlikte harekete geçen polis ise sabah şafak sökmeden 6 eyalette baskınlar düzenledi. Örgütün elebaşı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanı Horst Seehofer, nihayet kararı verdi ve neonazilerin silahlı kolu olarak bilinen ‘Combat 18’ adlı örgütü yasakladı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter örgütün yasaklandığı haberini doğruladı. Yasak kararıyla birlikte polis bu sabah daha gün doğmadan 6 eyalette (Kuzey Ren Vestfalya, Hessen, Brandenburg, Thüringen, Mecklenburg Vorpommern, Rheinland Pfalz) çok sayıda yere baskınlar düzenledi. Örgütün elebaşı Stanley R., Thüringen’de gözaltına alındı. Baskınlarda çok sayıda bilgisayar, cep telefonu ile propaganda malzemelerine el konulduğu bildirildi.

 

Neonazilerin silahlı koluna yasak

Haberin Devamı

IRK SAVAŞINA HAZIRLANIYORLAR
‘Combat 18’ adlı neonazi örgüt, sekizi Türk, 10 kişiyi öldüren NSU teröristlerinin yetiştiği ‘Blood and Honour’ (Kan ve Onur) adlı örgütün silahlı kolu olarak biliniyor. ‘Kan ve Onur’ adlı neonazi örgüt daha önce yasaklanmıştı. Örgütün adındaki 18 rakamı neonaziler arasında kod olarak biliniyor. 1 rakamı alfabe sıralamasında Adolf Hitler’in ön adı ‘A’ya, 8 rakamı ise soyadı olan ‘H’ harfine denk ediyor. Irk savaşına hazırlanan ‘Combat 18’ adlı örgütün amblemi ise ejderha.

SEEHOFER: YABANCI DÜŞMANI
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ifadesine yer verilen Bakan Seehofer, “Toplumumuzda aşırı sağcılığa ve antisemitizme yer yok” ifadesini kullandı. NSU terör örgütünün işlediği cinayetler, Kassel Valisi Dr. Walter Lübcke cinayeti ve Halle’deki terör eyleminin aşırı sağcılığın ve antisemitizmin özgür toplum için ciddi bir tehlike olduğunu gösterdiğini belirten Seehofer, “Anayasa bize özgür demokratik temel düzenimizi ve değerlerimizi etkin şekilde korumak için keskin bir kılıç veriyor” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamada ayrıca ‘Combat 18’ örgütünün ırkçı, aşırı sağcı ve yabancı düşmanı neonazi bir örgüt olduğu vurgulandı.

Neonazilerin silahlı koluna yasak

Haberin Devamı

DİĞERLERİ DE YASAKLANABİLİR
Kassel Valisi Walter Lübcke’nin neonaziler tarafından öldürülmesi üzerine yeni bir neonazi yeraltı örgütü kurulduğundan şüphe ediliyor. Bu nedenle ‘Combat 18’in bir an evvel yasaklanması planlanıyordu. Örgüt elemanları siyah tişört ve üzerinde C 18 yazılı mont giyiyordu. Şimdi tüm bu semboller yasaklandı. ‘Combat 18’ yasağını başka örgüt yasaklarının izlemesi bekleniyor.

Neonazilerin silahlı koluna yasak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!