Nazi inekleri öldürmek zorunda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Nazi inekleri öldürmek zorunda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 13:00

İngiltere’nin West Devon bölgesinde yaşayan bir çiftçi Nazi zoologlar tarafından 1920’li yıllarda “üstün bir hayvan ırkı” yaratmak amacıyla geliştirilmiş Heck cinsi ineklerden 12 adet satın aldığını ancak hayvanların çiftlik çalışanlarını öldürmeye çalıştıkları için bundan 5 yıl önce kesmek zorunda kaldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Heck cinsi inekleri satın alan tek İngiliz çiftçi olan Derek Gow Independent gazetesine yaptığı açıklamada, “Sürünün yarısını kesmek zorunda kaldık çünkü gerçekten çok saldırganlardı, onlarla baş edemiyorduk. Buldukları her fırsatta herkese saldırıyor, öldürmeye çalışıyorlardı. Şimdiye dek karşı karşıya kaldığım en agresif hayvanlardı” dedi.

Nazi inekleri öldürmek zorunda kaldı

İNEKLERİ ALMAN HECK KARDEŞLER YARATMIŞTI
Heck inekleri bundan yaklaşık 100 yıl önce Alman zoolog kardeşler Heinz ve Lutz Heck tarafından Nazi partisinin talebi ile yaratılmıştı. Parti yetkilileri bilim insanlarından soyu tükenmiş vahşi boğaları baz alarak üstün bir inek türü yaratmalarını istemişti.

Heck kardeşlerin ürettiği yeni inek türü aşırı kaslı bedenleri ile Nazi partisi tarafından İkinci Dünya savaşı sırasında propaganda aracı olarak kullanılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!