‘Müvekkilimi serbest bırakın bir de yakın koruma verin’

Güncelleme Tarihi:

‘Müvekkilimi serbest bırakın bir de yakın koruma verin’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 14:47

Almanya’nın Chemnitz kentinde işlenen cinayetin sorumlusu olarak tutuklanan iki zanlıdan biri için avukatı serbest bırakılmasını talep etti. Avukat müvekkiline ayrıca yakın koruma da istedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Chemintz kentinde mültecilerle çıkan kavgada 35 yaşındaki Daniel H. göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetten sonra polis biri Suriyeli, diğeri Iraklı iki kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuklandı. 

Tutuklulardan Yousif A.'nın avukatı Ulrich Dost Roxin, müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek serbest bırakılmasını talep etti. Mahkemeye dilekçe veren Roxin, ayrıca müvekkiline serbest bırakılmasından sonra yakın koruma tahsis edilmesini de istedi.

CİNAYET ANINDA UZAKTAYDI
Müvekkili Yousif A.’nın bıçaklama anında birkaç metre uzakta bulunduğunu ve bunu tanık ifadelerinin de doğruladığını ileri süren Roxin, “Müvekkilimin cinayete karıştığını gösteren hiçbir delil yok” dedi. Avukat, savcılık da cinayetin tam olarak neden işlendiğini bilmediğini belirtirken “Bu dava siyasi bir hal kazandı. Müvekkilimin serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.
Tutuklu Yousif A.'nın ifadesi de basına sızdı. Daniel H.’nin bıçaklandığı sırada uzakta olduğunu anlatan zanlı, kavgaya karışmadığını da savundu. İfadesi alınan bir tanığın da Yousif A.'nın cinayetin işlendiği sırada birkaç metre uzakta olduğu yönde ifade verdiği belirtiliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!