"Müslümanlar'dan oy istemesi çelişkili"

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlardan oy istemesi çelişkili
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 13:35

Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Oğraş ve Fransa İslamofobi Gözlemevi Başkanı Zekri, Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin Müslümanlardan oy istemesini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fransa'da aşırı sağcı Marine Le Pen'in lideri olduğu Ulusal Cephe Partisi'nin (FN) Aralık ayındaki bölgesel seçimlerde Müslümanlardan oy istemesi ülkedeki Müslüman toplumunun temsilcileri tarafından "çelişkili" bulundu.

FN'nin bölgesel seçimler için yürüttüğü kampanyada oy kitlesi olarak Fransa'daki Müslümanları hedeflemesi Fransa’daki İslam toplumunun tepkisini çekti.

Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş, FN'nin seçim stratejisini mağdur kesimler üzerinden sürdürdüğünü belirterek, “Ulusal Cephe Partisi, Müslümanlar gibi, damgalanmış toplum kesimlerini hedefliyor. Toplumda Müslümanların yanı sıra işsiz kesimler, sendikacılar gibi ayrımcı uygulamalara maruz kalan kitleler mağdur oldu" dedi.

"Le Pen'in hedefi tepkisel oylar"

FN Başkanı Le Pen’in hedefinin tepkisel oylar olduğunu vurgulayan Oğraş ,"FN, daha önce Sarkozy’nin liderliğindeki sağ parti hükümetinden kaçan ancak mevcut sol hükümetten de beklediğini bulamayan kitlelere yönelik bir seçim stratejisi oluşturdu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplumda en çok damgalanan kitlenin Müslümanlar olduğuna işaret eden Oğraş, FN'nin "çelişkili" de olsa seçimde daha çok oy kazanabilmek için Müslümanlardan oy istediğini vurguladı.

Oğraş, "Ulusal Cephe her ne kadar yıllarca Müslüman karşıtı söylemlerde bulunmuş olsa bile bu kesimden koparabildiği kadar oy almak istiyor" dedi.

Ahmet Oğraş, Müslümanların bugüne kadar oy verdikleri partilerin politikaları nedeniyle hep mağdur olduklarına da dikkati çekti.

Müslümanlardan oy istemesi çelişkili


"Le Pen provokasyonlarla ön plana çıkıyor"

İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise FN liderinin toplumda provokatif çıkışlarıyla nefret suçu işlediğinin altını çizdi.

Le Pen'in 20 Ekim’de "ırkçı nefreti körüklemek" suçlamasıyla hakim karşısına çıkacağını hatırlatan Zekri, "Lyon'da nefret suçlamasıyla mahkemeye çıkacak. İslamofobi Gözlemevi olarak her zaman Müslümanlara yönelik işlenen nefret suçunun takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

FN'nin Müslümanlardan oy beklemesini anlamlandıramadığını kaydeden Zekri, "Le Pen’in İslam’a yönelik söylediği sözlerle şimdi Müslüman seçmene yönelmesi birbiriyle çelişen durumlar. Müslüman seçmenlere yönelik kampanyadan iyi bir sonuç alabileceklerini düşünmüyorum. Zaten sağ ve sol kesime yönelmiş Müslüman gruplar var. Le Pen daha çok provokasyonlarla ön plana çıkıyor ve buna uygun başka bir kitlesi var" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!