Muradiye'nin baba ocağına ateş düştü

Güncelleme Tarihi:

Muradiyenin baba ocağına ateş düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 00:00

Fransa'nın Digne bölgesinde 150 yolcu ve mürettebatla Alpler'e çakılarak parçalanan Alman havayolu şirketi GermanWings uçağındaki isimler belirlenmeye başlandı. Kurbanlar arasıda Kayserili Muradiye Lohmann bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Muradiye Lohmann, 30 Ocak 1977 yılında yedi kardeşin beşincisi olarak Mülheim an der Ruhr'da dünyaya geldi. Burada büyüdü, okula gitti ve eğitimini tamamladı. İyi bir iş buldu. Çalışkanlığıyla dünya devi Henkel'de kariyer basamaklarını hızla yükseldi. Evlendi, iyi para kazanınca da yaşadığı kentin en güzel yerinde kendisine ev aldı.

Kentte yaşayanların gıptayla baktığı Ruhr manzaralı evinde sevdiklerini ağırlıyordu. Anne ve babasının gururuydu. Ancak onu ölüm Almanya yolunda Fransa'nın güneyinde yakaladı.

Kurduğu tüm hayalleri ve sevdiklerini düşen uçak ile birlikte toprağa gömdü.

EVDE SİNİRLER BOZUK


Mülheim'de baba ocağına ateş düştü. Baba Mehmet ile Anne Hanım Çelik, kızlarının ölüm haberiyle yıkıldı.

Mülheim'da mütevazi bir evde yaşayan Baba Mehmet ile anne Hanım Çelik fenalaşıp yatağa düştü. Kardeşleri Hatice, Mukkades, Döndü Nur, Emine, Rıza ve Muhammed ise bir yandan acılarını yaşarken, diğer yandan da yetkililerden haber bekliyor. Ailenin geleni gideni eksik olmuyor.

Muradiye, Mülheim'da Gülüzar olarak biliniyor. Annesinin komşuları, akrabaları ve çocukluk arkadaşları korkunçu kazada hayatını kabeden Gülizar'ın ölümüne inanamıyor.

Muradiye'yi sorduğumuz insanlar 'Gülizar'ı mı soruyorsunuz diye cevap veriyor. Herkesin dilinde “Çok başarılıydı. İyi bir işi vardı. Zenginlerin yaşadığı yerde kendisine ev aldı. Ailenin en başarılısıydı. Ona ölüm yakışmadı” cümleleri döküldü.

Haberin Devamı

KOMŞULARI İNANAMADI

Muradiyenin baba ocağına ateş düştü


Baba evinden çıktıktan sonra Muradiye Lohmann'ın yaşadığı semte uğradık. Mülheim'ın en lüks evlerinin bulunduğu Ruhr manzaralı Ruhrbania'daki sitede bulunan üç katlı binalardan birinin birinci katında oturuyordu Muradiye Lohmann.

Muradiyenin baba ocağına ateş düştü


Komşuları uçak kazasını biliyor ancak çok sevdikleri Muradiye'nin öldüğünü ise bilmiyorlardı.

Alman komşuları ilk duyduklarında kiminin gözü yaşardı, kimi de ateda kısa süreli şok geçirdi.

Komşuları, “Çok sevecen biriydi. Tüm bina sakinleri olarak en son yeni yıl yemeğinde buluştuk. Muradiye yanında yeğeniyle gelmişti. Anne ve babası da sık sık onu ziyaret ediyorlardı. Çok mutlu görünüyordu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!