Münihte, kundaklanan camide hüzünlü iftar

Güncelleme Tarihi:

Münihte, kundaklanan camide hüzünlü iftar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 00:00

Geçtiğimiz hafta kundaklanmaya çalışılan Almanya’nın Münih kentindeki Pasing semtinde bulunan DİTİB Hacı Bayram Camisi’nin iftar davetinde hüzün ve mutluluk bir arada yaşandı.

Haberin Devamı

Cami sözcüsü Volkan Türlü kundaklama girişiminden duydukları üzüntüyü dile getirirken "Münih gibi Avrupa’nın en güvenli kentinde, sürekli olarak herkese açık olan, Alman dostlarımızın sürekli ziyaret edebildikleri camimize yapılan bu saldırı bizleri derinden yaraladı. Ama, geçtiğimiz günlerdeki protesto aksiyonununda olduğu gibi, bu iftarda Alman dostlarımızın burada, yanımızda olduklarını görmek bizlere güç ve mutluluk vermektedir" dedi.

ÖDÜL ON BİN EURO’YA ÇIKTI

Cami derneği başkanı Halil Ersoy, polisin, olayın aydınlatılmasına yardımcı olacaklar için vaat ettiği iki bin Euro’luk para ödülünün üzerine biz cami yönetimi olarak sekiz bin Euro daha koyduk. Bu polise olan güvensizliğimizi göstermemektedir, onların bu işin faillerin yakalanması için büyük çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Fakat, bu ödülle bu işin aydınlatılmasına verdiğimiz önemi vurgulamak istedik" dedi.

Haberin Devamı

KAHRAMAN DİN GÖREVLİSİNE DE ÖDÜL

Yangını zamanında fark edip, yangın tüpleriyle söndürerek büyük bir faciayı önleyen caminin din görevlisi Abdullah Haçkalı’ya ödül verildi. Haçkalı’ya içinde açıklanmayan ödül bulunan zarfı, cami yönetimi adına başkan Halil Ersoy verdi. İftar, "Kahraman İmam" Abdullah Haçkalı’nın Kuran okuması ile başladı.

DAYANIŞMA İFTARI

DİTİB Hacı Bayram Camisi’nin bu yılki iftar davetine dayanışma gösterme amacıyla çok sayıda yerel politikacı, yönetici ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı. Yaptığı güzel yemekler için Türkiye’den gelen aşçı Selami Aktolun’u ödüllendiren Münih Başkonsolosu Mesut Koç "Almanlarla olan açık diyaloğu, eğitime verilen önem, gençlik ve kadın kollarının aktif olarak desteklemesinden dolayı Pasing Hacı Bayram Camisi’inin Başkonsolosluğumuzda özel bir yeri vardır" dedi. Güney Bavyera Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu (TÜDEK) Genel Başkanı Mahir Zeytinoğlu ise yaptığı konuşmada caminin Almanlarla olan açık diyaloğunu överken, cami derneği başkanı Halil Ersoy’u kutladı.

Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İlyas Öztürk’ün de hazır bulunduğu iftar davetinde çok sayıda Suriyeli mültecinin ağırlanması Alman davetlilerce takdirle karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!