Münih’te binlerce kişiden ışıklı AfD protestosu

Güncelleme Tarihi:

Münih’te binlerce kişiden ışıklı AfD protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 15:20

Geçen ay Almanya’nın Bavyera Eyaletinde yapılan seçimlerde meclise giren aşırı sağcı AfD’ye karşı, binlerce kişinin katılımıyla Münih’te gösteri düzenlendi.

Haberin Devamı

SANATÇILARIN, sinema oyuncularının ve din adamlarının da katıldığı gösteride, protestocular cep telefonlarının ışıklarıyla geceyi aydınlattı. Gösteriyi, ‘Münih Renkli’ adlı kuruluşla birlikte sanatçılardan, siyasi parti temsilcilerinden oluşan 40 civarında örgüt ve kişi düzenledi. ‘Tehlikeyi Başında Durduralım’ çağrısıyla yapılan gösteriye, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. SPD Bavyera Teşkilatı Başkanı Natascha Kohnen, “Ben bir AfD’linin meclis başkanı seçilmesi için asla oy vermem. Çünkü bu parti benim için aşırı sağcı” dedi. AfD’nin Bavyera Eyalet Meclis Başkan Yardımcısı adayı Raimund Swoboda ilk turda seçilemedi. AfD’nin ilk başta gösterdiği aday Henkel, eyalet istihbarat teşkilatı tarafından izlendiği ortaya çıkınca, adaylıktan geri çekilmişti.

Haberin Devamı

Münih’te binlerce kişiden ışıklı AfD protestosu

DEMOKRASİYİ KULLANIYORLAR
Gösteriyi organize edenler, yaptıkları konuşmalarda AfD’nin uzun vadede demokrasiyi ortadan kaldırmak için demokrasiyi kullandığı söylediler. Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Avrupa’nın sağa kayma tehlikesine karşı uyaran organizatörler, buna karşı herkesi mücadeleye çağırdı. Gösteriye kadın oyuncu Johanna Bittenbinder ve şarkıcı Roland Hefter’in de aralarında bulunduğu 200 sanatçı katıldı. Gösteride, Protestan papazları da yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!