Münih’e sanatçı Başkonsolos!

Güncelleme Tarihi:

Münih’e sanatçı Başkonsolos
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 14:32

Almanya’nın Münih kentine atanan Başkonsolos Mehmet Günay, makamında Türk gazetecileri ağırladı. Sanatçı kişiliğiyle öne çıkan ve devlete bağışladığı eserleri konsolosluk duvarlarını süsleyen Günay, görevi boyunca en önem vereceği konunun gençler ve aileler olacağını söyledi.

Haberin Devamı

DAHA önce Tahran, Viyana ve Hannover’de görev yapan, Almanya Dışişleri Bakanlığı ve AB Başkanlığında önemli görevler üstlenen Mehmet Günay, Münih Başkonsolosluğuna atandıktan sonra bölgedeki Türk gazetecilerle buluştu.
Makamında kalabalık bir gazeteci topluluğu ile sohbet eden Başkonsolos Günay, “Görevim boyunca benim için en önemli nokta, buradaki gençlerimizin eğitimi ile ilgili çalışmalar, aileler olacak. Almanya’da siyaset, ticaret, sanat ve spor gibi bir çok alanda üstün başarı gösteren Türk gençlerinin sayısı gittikçe artıyor. Bu Türkçe ve Almancaya hakim iyi bir eğitimin eseri” dedi.

Münih’e sanatçı Başkonsolos
HEM RESSAM HEM ARAŞTIRMACI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkonsolos Günay’ın sanatsal yönü de ortaya çıktı. Konsolosluk duvarlarında yer alan değişik ebatlardaki soyut resimlerinin kendi eserleri olduğunu belirten Günay, “Hepsi devletin envanterinde. Ve hepsi bağış” dedi. Başkonsolos Mehmet Günay diplomat olmasının yanı sıra şehircilik ve şehir planlaması konusunda çeşitli ödüller almış incelemeleri ile de tanınıyor.
Münih’e sanatçı Başkonsolos
MEHMET GÜNAY KİMDİR?
İlk ve orta eğitimini Kayseri’nin Bünyan ilçesinde tamamlayan Mehmet Günay, lise öğrenimini ise Kayseri lisesinde yaptı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde uluslararası ilişkiler okududuktan sonra Dışişleri Bakanlığında göreve başladı. .

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!