Münih Belediyesi göçmen işadamlarını ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

Münih Belediyesi göçmen işadamlarını ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 10:21

Almanya'da varlığı iyice hissedilen göçmen toplumun toplumun tamamına olan katkısı giderek daha çok gündeme geliyor. Münih İş ve Ekonomi Dairesi tarafından düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bir programda başarılı beş göçmene 'Phönix Preis' ödülü verildi.

Haberin Devamı

Programa katılan Münih İkinci Belediye Başkanı Josef Schmid, bu yıl beşinci kez verdikleri ödül için toplam 39 başvuruda bulunulduğunu söyledi. Almanya'nın en büyük üçüncü kenti olan Münih'in renkli, uluslararası ve çeşitli bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Schmid, 180 farklı milletten insanın bu kentte yaşadığını söyleyerek göçün bu şehri etkilediğini ifade etti.

Alman ekonomisinin bel kemiğini küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin oluşturduğunu ve bu işletmeler arasında göçmen vatandaşların kurduğu işletmelerin de yer aldığına dikkat çeken belediye başkan yardımcısı, bu işletmelerin artık bilgiye dayalı hizmetler verdiğini belirtti. Muhafazakar siyasi, bu işletmeleri teşvik etmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise başarılı göçmen işadamlarının ön plana çıkarılmasının önemine değindi. Bu yılki işletme kurma ödülü Hamilton Services'e, işletme ödülleri de Konditorei Tanpopo'ya, Schembera'ya, Erby-Theater'e ve Masterwerk GmbH'ya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!