Mucizeyi anlattı

Güncelleme Tarihi:

Mucizeyi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 13:26

Ağır bir kazadan sonra komaya giren Avustralyalı genç, uyandığında ana dilini unutup Çince konuşmaya başladı. 2012 yılında dünyayı hayrete düşüren Benjamin McMahon yeni çıkan bir belgeselde mucizeyi anlattı.

Haberin Devamı

Avustralyalı Benjamin McMahon, bugün 22 yaşında bir ekonomi öğrencisi. 2012 yılında başına gelenler çok konuşuldu. McMahon, feci bir otomobil kazasından sonra girdiği komadan uyandığında kendi anadilini unuturken, Çin'de konuşulan Mandarin dilinde kekelemeden konuşup yazabiliyordu.

"İNANILMAZ MUCİZE"
McMahon uyandığında, yattığı hastanede çalışan Asyalı hemşireye yönelerek kusursuz kullandığı Çin dili ile "Afedersiniz, çok ağrım var" dedi. Kendisine verilen kağıda, aynı dilde "Annemi ve babamı çok seviyorum. Tekrar iyileşeceğim" yazarak herkesi hayrete düşürdü. İngiliz 'Mirror' gazetesi, olayı "İnanılmaz bir dil mucizesi"olarak nitelendirdi, ardından da belgeseli çekildi.

DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI
Olağanüstü olay anne ve babasının yanı sıra doktorları da şaşırttı. McMahon'un, geçmişte Mandarin dilini öğrendiyse de hiç bu kadar kusursuz konuşmadığı belirtildi. Yeni çıkan belgeselde hikayesini anlatan genç, "İlk anda Mandarin konuştuğumun farkında değildim, bana göre bu gayet normaldi" diye konuştu.

Doktorlar, ancak üç günün sonunda kendi anadilini hatırlayan McMahon'un beyninde İngilizce'den sorumlu beyin bölgesinin zarar gördüğünü tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Kazanın üstünden üç yıl geçmesine rağmen Mandarin dilini hala kusursuz konuşabilen mucize genç, bugün Şangay'de ekonomi bölümünde okuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!