Mithat Demirel: “Türkiye ölüm grubunda'

Güncelleme Tarihi:

Mithat Demirel: “Türkiye ölüm grubunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 12:21

Avrupa Basketbol Şampiyonası bu kez dört ülkede düzenlenecek. Almanya, Fransa, Hırvatistan ve Letonya'nın evsahipliğindeki şampiyona 5 Eylül'de başlayacak, 20 Eylül'de sona erecek. Türkiye'nin de bulunduğu B Grubu maçları Berlin'de 5-10 Eylül tarihlerinde oynanacak. Alman Basketbolunun efsane oyuncusu, Alba Berlin'nin şimdiki Menajeri Mithat Demirel, Türkiye'nin gruptaki şansını ve rakiplerini değerlendirdi. Demirel “Türkiye tam bir ölüm grubuna düştü. Avrupa'nın güçlü takımları B Grubu'nda” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Litvanya ev sahipliği yapacaktı. Ancak bu ülkenin ev sahipliğinden çekilmesinin üzerine 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası; 'EuroBasket 2015' dört ülkenin ev sahipliğini dört ülke üstlendi. Fransa,

Mithat Demirel: “Türkiye ölüm grubunda
Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile EuroBasket 2015' 5 ile 20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye şampiyonaya B Grubu'nda başlayacak. A Milli Takımımız, Berlin'de İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak. 12 Dev Adam'ın maçları çok çetin geçecek.

İLK RAKİP İTALYA

Milliler ilk maçında 5 Eylül'de İtalya ile karşı karşıya gelecek. Ardından 6 Eylül'de İspanya ile oynayacak. 8 Eylül'de evsahibi Almanya ile karşılaşacak 12 Dev Adam, bir gün sonra Sırbistan ve son maçını da 10 Eylül'de İzlanda'ya karşı yapacak. Türkiye'nin şampiyonadaki şansını, gruptaki rakiplerinin gücünü ve iddiaları ile şampiyonanın favorilerini Alman milli takımının formasını yüz giyen, Almanya ile Dünya Üçüncülüğü yaşayan efsane oyuncu Mithat Demirel'e sorduk. Alba Berlin menajerliği görevini sürdüren Mithat Demirel, Hürriyet okurları için Berlin'deki basketbol şölenini değerlendirdi.

EN GÜÇLÜ RAKİPLER

Alman Basketbol Milli Takım formasını 100 kez giydiği için Cumhurbaşkanı Şeref Madalyası sahibi olan Demirel, Berlin'de zevkli ve çekişmeli maçların oynanacağını belirterek “Berlin'de tam bir basketbol şöleni yaşanacak. Basketbol severler çok kaliteli ve çekişmeli karşılaşmalar izleyecek. B Grubu'nda kıran kırana maçlar olacak” dedi. Türkiye, Almanya, Sırbistan, İspanya ve İtalya'nın Avrupa basketbolunda hatırı sayılır takımlar olduğunu söyleyen Demirel “Her ülke takımının ayrı güçlü yanları var. Bu grupta her şey mümkün” dedi. Mithat Demirel, Berlin'de yaşayan Türkleri hatırlatarak, Türkiye'nin Almanya ile birlikte Berlin'de evsahibi sayıldığını da belirtti.

TÜRKİYE'NİN AVANTAJI SEYİRCİSİ

Demirel 12 Dev Adam için “Türkiye'nin grup maçlarındaki en büyük avantajı seyirci desteğini arkasına alması. Seyirci desteği oldu mu Türk milli takımı çok iyi oynuyor. Ateşli taraftar grubu takıma olumlu etki yapıyor. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında sözü geçen bir takım. Fenerbahçe'ye transfer olen Ali Muhammed Türkiye şampiyonasında play off serisinde kalitesini gösterdi. Orada gösterdiği oyununu milli takıma yansıtırsa Türkiye'ye çok katkı sağlar. Türkiye sonuna kadar gidebilecek bir takım. Cedi Osman ve Kenan Sipahi gibi yeni jenerasyon yetişiyor”

ALMANYA TURNUVA TAKIMI

Demirel, uzun yıllar formasını giydiği Alman milli takımının iyi oyuncuları bulunduğunu belirterek “Dirk Nowitzki çok tecrübeli bir oyuncu. Uzun yıllar beraber oynadık. Tek başına maç çevirebilecek bir kalitede. NBA'nın önemli oyuncularından biri. Ayrıca Tibor Pleiss gibi bir oyuncu var. 2.18 boyunda. NBA tecrübesi bulunuyor. Almanya'nın diğer bir kozu da yine NBA'de forma giyen Dennis Schröder. Çok yetenekli bir oyun kurucu. Alman takımı bilindiği gibi turnuva takımı. Oyuncuları takım için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Bireysel öne çıkan olmayor. Takım oyununu en iyi oynayan ekip. Disiplinden, oyun düzeninden ve taktikten hiç kopmuyorlar.”

TECRÜBELİ EKİP

Avrupa'nın en tecrübeli takımının İspanya olduğunu söyleyen Mithat Demirel “İspanyollar uzun süredir birlikte oynamanın avantajını turnuvada iyi kullanacaklar. Yıllardır birlikte oynayan takıma yeni oyuncular da takviye edildi. Birbirini iyi tanıyan ve parkede kimin ne yapacağını gözü kapalı biliyorlar. Sadece grubun değil, şampiyonanın favori takımı. Fransa ile birlikte Avrupa şampiyonasının önemli favorilerinden. İki kez Avrupa Şampiyonu olan bir takım. Grubun en hızlı ve efektif oynayan ekibi”

YILDIZLARI TAKIM UĞRUNA EVDE BIRAKTI

Sırbistan'ın çok üstün bir fizik gücü olduğunu söyleyen Demirel “Dünya şampiyonasında final oynayan bir takım. Basketbolda her zaman söz sahibiler. 2009 yılında Avrupa'da büyük başarı elde ettiler. İyi bir hava yakaladılar. Koç Aleksandar Djordjevic iyi bir takım atmosferi kurdu. Sert oynayan bir oyuncu grubu oluşturdu. Yıldız oyuncularını evde bıraktı. Takıma almadı. Takım rolü oynayabilecek oyunculardan kurulu milli takımla Berlin'e geliyorlar. Milos Teodosic takımı saha içinde çok iyi yöneten bir gard. Son zamanlarda çok formda. İyi işler yapabiliyor.”

İTALYANLAR RİSKİ SEVİYORLAR

Grupta en büyük sürprizi yapabilecek takımlardan birinin İtalya olduğunu vurgulayan Demirel, İtalya'yı dikkat edilmesi gereken bir takım olarak nitelendirdi. Demirel “İtalyan milli takımı NBA'da çok sayıda oynayan oyuncalardan kurulu. Hızlı oyuyorlar. Risk alıyorlar. Dışarıdan çok şut atmayı seven bir takım. Üç pas bölgesinde boşluk buldu mu sayı üretebiliyorlar. Çok yetenekli bir takım. Yeteneklerini takım olarak sahaya yansırlarsa çok can yakarlar. En zayıf noktaları savunmaları. Çok sayı atabiliyorlar ancak rakibin basket bulmalarına engel olmada başarılı denemezler. Sert savunmaya karşı zorlanabilirler. Oyunun bazı bölümlerinde sahaya şut atan beşli ile çıkıyorlar.

EN ZAYILARI İZLANDA

İzlanda takımını kapalı kutu olarak değerlendiren Demirel “İzlanda takımı çok istekli oynayan bir ekipten kurulu. Agresif ve çok aç oynuyorlar. Takımda Avrupa liglerinde oynayan iki tecrübeli oyuncuya sahipler. Kelimenin tam anlamıyla kapalı kutu bir takım. Grupta en az şansı olan ekip. Ancak sürpriz yapabilirler. İlk bakışta gruptan çıkmayacak takım gibi görünse de bö.le önemli bir turnuvada her şey olabilir. Maçlar oynanmadan kimse kazandım veya kaybettim diyemez.”

MAÇ TAKVİMİ

5 Eylül: İtalya - Türkiye
6 Eylül: Türkiye - İspanya
8 Eylül: Almanya - Türkiye
9 Eylül: Türkiye - Sırbistan
10 Eylül: Türkiye - İzlanda

Haberin Devamı

A GRUBU: Rusya, Bosna Hersek, Fransa, Finlandiya, Polonya ve İsrail.

C GRUBU: Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya ve Gürcistan

D GRUBU: Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Belçika ve Çek Cumhuriyeti

Mithat Demirel: “Türkiye ölüm grubunda

Alman basketbol milli takımını formasını 100 kez giyen ve Alman basketboluna yaptığı katkıdan olayı Cumhurbaşkanlığı liyakat nişanı sahibi eski oyuncu Mithat Demirel, arkadaşımız Ali Varlı’ya şampiyonayı değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!