Milliler kritik virajda!

Güncelleme Tarihi:

Milliler kritik virajda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 11:38

2014 Dünya Kupası şansını sürdürebilmek için mutlak galip gelmesi gereken A Milli Futbol Takımı, bu akşam Bükreş'te Romanya'ya konuk oluyor.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası şansını sürdürebilmek için mutlak galip gelmesi gereken A Milli Futbol Takımı, bu akşam Bükreş'te Romanya'ya konuk oluyor.

Bu kritik karşılaşma 21.00'den itibaren STAR TV ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

Başkent Bükreş'teki Ulusal Arena'da oynanacak maçı Norveç Futbol Federasyonu'ndan Svein Oddvar Moen yönetecek. Moen'in yardımcılıklarını Kim Haglund ve Frank Andas yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ken Henry Johnsen olacak.

MUHTEMEL 11
Milli Takım'ın Romanya karşısına Volkan, Gökhan, Ömer, Semih, Caner, Selçuk, Mehmet Topal, Nuri (Alper), Gökhan Töre, Burak ve Arda ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

Gruptaki diğer maçlarda üçüncü sıradaki Macaristan, beşinci Estonya'yı, puansız son sıradaki Andorra da namağlup lider Hollanda'yı ağırlayacak.

Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak.

TEK HEDEF GALİBİYET
A Milli Futbol Takımı'nın bu akşamki Romanya maçında tek hedefi galibiyet.

Grupta oynadığı 7 maçta 10 puan toplayarak dördüncü sırada yer alan millilere, 13 puanla ikinci sıradaki Romanya karşısında galibiyetten başka sonuç yaramıyor.

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde oynadığı ilk maçta zayıf rakibi Andorra'yı Kayseri'de 5-0 'lık farklı skorla yenerek moral bulan ay-yıldızlı ekip, play-off iddiasını kalan 2 maça taşıyabilmek için grup ikincisi Romanya'yı deplasmanda yenmek zorunda.

Son maçında evinde Macaristan'ı 3-0 yenerek ikinciliğe yerleşen Romanya ise seyirci desteği altında oynayacağı karşılaşmada yakaladığı bu avantajı kullanmaya çalışacak.

Grupta İstanbul'da yapılan maçı Romanya 1-0 kazanmıştı.
508. RANDEVU
A Milli Futbol Takımı, Romanya ile bu akşam deplasmanda oynayacağı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 8. maçıyla birlikte 508. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 266'sı resmi, 241'i özel olmak üzere geride kalan 507 maçta 182 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 205 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip 216'sı deplasmanda, 216'sı iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 670 gol attı, kalesinde 756 gol gördü.

İlk milli maçını oynayışının 90. yılını kutlayan A Milli Takım, şu ana kadar 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti. A Milli Takım, oynadığı 507 karşılaşmanın 435'ini Avrupalılarla, 27'sini Asyalılarla oynarken, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 20, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!