Milli takımın bir parçası olmak isterim

Güncelleme Tarihi:

Milli takımın bir parçası olmak isterim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:53

Hertha Berlin'nin orta saha yıldızı Tolga Ciğerci Türkiye'nin Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmasının Bundesliga'nın oyun kalitesini artıracağını söyledi. Ciğerci “Bundesliga'da oynayan Türk futbolcular şampiyonaya gitmek için daha fazla çalışacak. Daha iyi performans gösterecek. Bu da Bundesliga'nın kalitesini artıracak” dedi.

Haberin Devamı

Tolga Ciğerci 23 yaşında. 18 yaşından beri Bundesliga'da oynuyor. Alt yapısında yetiştiği Wolfsburg'da forma giydi. Ardından Mönchengladbach ve üç sezondur da Hertha Berlin'de oynuyor. Kiralık oynadığı Hertha Berlin'de iyi bir sezon geçirince Berlin kulübü, Wolfsburg ile masaya oturmadan sözleşmesinde yazılı olan 1 milyon euro bonservis ücretini bankaya yatırıp Tolga ile 2017 yılına kadar sözleşme imzaladı. Hertha Berlin şimdi yıldız oyuncuyla sözleşmesini uzatmak istiyor. Ayak parmağındaki sakatlık nedeniyle tam bir sezon takımdan ve futboldan uzak kalan Tolga ise sözleşme uzatmayı henüz erken buluyor.

Bitmek tükenmez bir enerjisi var

Tolga ile transfer de dahil, geride bıraktığı sakatlığını, Hertha Berlin’in bu sezon elde ettiği başarıyı, gelecek ile ilgili planlarını ve elbette milli takımı da konuştuk. Tolga’yı izleyenler bilir. Bitmek tükenmez bir enerjisi var. Sahada en çok koşan futbolculardan biri. Savunma gücü kadar tekniği de güçlü. Sezon başından beri yoğun çalışıyor. Sakatlıktan sonra diğer futbolcularla arasındaki farkı çabuk kapattı. Antrenmanlardan sonra en az yarım saat daha ekstra antrenman yapıyor.  Maçın son bölümlerinde bile hala diri kalmasını o da fazladan yaptığı antrenmanlara bağlıyor.

Sahamızda hiç yenilmedik

Hertha bu sezon beklenmedik bir çıkış yakaladı. Ligde beşinci sıraya yükseldi. Tolga’ya ‘Avrupa Ligi’ne kalma hedefiniz var mı’ diye sordum. Tolga temkinli konuştu: “İyi puanlar topladık. Üst sıralarda yer alıyoruz. Önemli olan ligde kalalım. Son haftalara bırakmadan ligde kalmayı garantilememiz bizim için iyi olur. Özellikle sahamızda hiç yenilmedik. Bu önemli bir başarı. Berlin’de aldığımız her başarıdan sonra daha fazla seyirci çekiyoruz” dedi.  

Milli takımın bir parçası olmak isterim

Hertha Berlin'li Tolga Ciğerci arkadaşımız Ali Varlı ile konuştu. 

Futboldan başka bir şey düşünmüyorum

Sezon başında hem Beşiktaş hem de Trabzonspor Tolga’yı transfer etmek için ciddi teklifte bulunmuştu. Şimdi de Hertha Berlin 2017 yılında sona erecek sözleşmeyi uzatmak için Tolga’ya baskı yapıyor. Tolga’ya Hertha ile sözleşme uzatacak mısın sorusunu yönelttim. “Daha iki yıllık sözleşmem var. açıkçası şimdilik transfere kafayı yormak istemiyorum. Ben bir yıl futboldan uzak kaldım. Öncelikle futbolu düşünmek istiyorum ve düşünmeliyim de. Türkiye’den de takımlardan transfer teklifleri geldi. Ben ilgilerine teşekkür ettim. Sağ olsunlar. Dediğim gibi öncelikle eski formumu yakalamak istiyorum” dedi.  

Fatih Hoca’nın vereceği bir karar

Tolga iki sezon önce müthiş bir form yakaladı. Fatih Terim, Alman vatandaşı olan futbolcuyu milli takıma davet etti. Tolga da Ay Yıldızlı forma giymek için Alman vatandaşlığının yanında Türk vatandaşlığı da aldı. Ancak milli takıma gidemedi. Milli takım kampına katılacağı hafta sakatlandı. Şimdi Türk milli takım Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Milli takımla ilgili Tolga şunları söyledi “Fatih Hoca beni aday kadroya aldı. O hafta oynadığımız maçta sakatlandım. Kadrodan çıktım. Tabi çok üzüldüm. Elbette milli takımın bir parçası olmak isterim. Eski formuma kavuşursam ve milli takıma faydalı olacağıma Fatih Hoca inanırsa yine çağıracaktır. Fatih Hoca’nın ve milli takım yetkililerin vereceği bir karar. Herkes milli takımda oynamak ister. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonasına katılması Bundesliga’nın kalitesini artıracak. Bundesliga’da oynayan Türk futbolcular şampiyonaya gitmek için daha fazla çalışacak. Daha iyi performans gösterecek. Türk futbolcuların bulunduğu takımlar da kazançlı çıkacak” dedi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!