Erdenay: Hedefimiz olimpiyat şansını sürdürmek

Güncelleme Tarihi:

Erdenay: Hedefimiz olimpiyat şansını sürdürmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:35

Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 5-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası için Türkiye'nin hedefini Olimpiyatlara katılabilme şansını sürdürmek olarak açıkladı. Enes Kanter'in milli takımda yer almaması ile ilgili ise “Milli takım para kazanma yeri değildir. İsteğe bağlı da değil. Milli takım fedakarlık ister. En iyi 12 oyuncuyu değil, takımı oluşturacak en iyi oyuncuları milli takıma aldık. Enes bu yüzden milli takımda yer almadı” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK milli takımının da yer alacağı Avrupa Basketbol Şampiyonası Almanya, Fransa, Letonya ve Hırvatistan'da düzenleniyor. 5-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak şampiyonada Türkiye, Almanya, İzlanda, İtalya, Sırbistan ve İspanya ile aynı grupta mücadele edecek. 5-10 Eylül tarihleri arasında Berlin'de grup maçlarını onayacak olan Türkiye, en çok Almanya'da yaşayan Türk taraftara güveniyor. Almanya Basketbol Federasyon Başkanı Ingo Weiss ile birlikte Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay “Biz burada evimizde oynayacakmış gibi sahada olacağız. Türk taraftarların bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Alman kulüpleriyle oynadıkları karşılaşmalarda Türkler büyük ilgi göstermişti. Aynı ilgiyi göstereceklerine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

GENÇ BİR TAKIMIMIZ VAR
Türkiye'nin 2010 yılındaki takım kadar güçlü bir kadrosu olmadığını da belirten Erdenay “Gençleri de monte ettiğimiz bir takım. Emir ve Ömer gibi iki önemli oyuncumuz sakat. Ancak kadroda yer alan diğer oyuncularımız onların eksikliğini hissettirmeyecek. Mücadeleci bir takımımız var. Biz maçı kazanalım kaybedilim çok önemli değil. Bizim için önemli olan maçtan sonra soyunma odasına giderken 'elimizden geleni yaptık. İyi mücadele ettik' diyebilecek duyguya sahip olmak. Genç bir takımımız var. Alttan daha yetenekli ve genç oyuncular geliyor” dedi. Basketbolda artık yetenekleten çok mücadelenin ön plana çıktığını hatırlatan Erdenay “Yetenekli takımlar değil, mücadeleci takımlar galip geliyor. Biz de iyi mücadele ediyoruz” dedi.

Erdenay: Hedefimiz olimpiyat şansını sürdürmek

EN İYİ HOCAYLA ÇALIŞIYORUZ
Erdenay, Milli takım antrenörü Engin Ataman ile ilgili ise “Milli takımı Türkiye'deki en iyi hocaların başında gelen çalıştırıyor. İki kez Avrupü Kupası kazanmış bir hoca. Kendisine güveniyoruz. Yılda iki ay çalışıp 10 ay yatmayı göze alabilecek yetenekli bir antrenörü bulmak çok zor. Engin Ataman milli takım için en iyi hoca. Kulüp çalıştırması milli takımdaki başarısını olumsuz etkilemiyor” dedi. Enes Kanter'in milli takımda yer almaması ile ilgili bir soruya ise Başkan “Milli takım para kazanma yeri değildir. Ülkesi ve millet için oynanır. İsteğe bağlı da değil. Milli takım fedakarlık ister. En iyi 12 oyuncuyu değil, takımı oluşturacak en iyi oyuncuları milli takıma aldık. Enes bu yüzden milli takımda yer almadı” dedi.

Haberin Devamı

Erdenay: Hedefimiz olimpiyat şansını sürdürmek

HEDEF OLİMPİYATLAR
Türkiye'nin zor bir grupta yer aldığını belirten Başkan “Güçlü takımlar var grubumuzda. Bizim şampiyonadaki hedefimiz; olimpiyatlara katılabilme şansımızı sürdürecek bir yerde turnuvayı tamamlamak. Şampiyonanın en güçlü favorisi evsahibi Fransa ile birlikte İspanya” dedi. Alman Basketbol Federasyon Başkanı Ingo Weiss da Türk milli takımının gruptaki güçlü takımlardan biri olduğuna işaret ederek “Türk milli takımı şampiyonanın en mücadeleci takımlarından biri. Hiç pes etmiyor. Maç içinde farklı geride de kalsa teslim olmuyor. Hiç kimse Türk milli takımı için maç bitmeden 'geride kaldılar, bu kez yenilecekler' diyemiyor” dedi. Basketbol milli takımı Avrupa Şampiyonası öncesi Hamburg'da düzenlenecek Süper Cup'a katılıyor. Cuma akşamı Polonya ile oynayacak olan Türkiye, Cumartesi Letonya ve Pazar günü de Almanya ile maç yapacak. Erdenay, Süper Cup için “Milli takım şampiyona öncesi son ciddi maçlarını yapacak. Bu turnuva bizim Avrupa Şampiyonasındaki gücümüzün de göstergesi olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!