Milletvekili iç çamaşırını suçladı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili iç çamaşırını suçladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 10:30

Kanada Parlamentosu'nun Avam Kamarası'ndaki önemli bir oylama sırasında, oylamayı apar topar terk eden bir milletvekili, eleştirilerin hedefi oldu. Parlamento Başkanı tarafından bir açıklama yapmaya davet edilen vekil, olayın sorumlusu olarak iç çamaşırına işaret etti.

Haberin Devamı

Kanadalı milletvekili Pat Martin, Kanada Parlamentosunun Avam Kamarasında önceki gün gerçekleşen önemli bir oylama sırasında, bulunduğu Kamaradan bir süreliğine apar topar ayrıldı. Oylamadan kaçtığı yönünde eleştirilere maruz kalan ve Parlamento Başkanı tarafından kedisinden bir açıklama talep edilen Martin, olayın sorumlusunun, o gün giydiği iç çamaşırı olduğunu belirtti ve olayı şöyle özetledi:

“Sayın Başkan, tartışmalar sırasında, koltuğumu kasıtsız olarak bir süreliğine terk etmiş olduğumun farkındayım. Bu konuda, Hudson's Bay'i suçlamam gerekecek; geçen günlerde, erkek iç çamaşırlarında büyük bir indirim vardı ve ben de bir deste satın aldım, ama sonradan, bana göre çok küçük beden olduklarını fark ettim. Oylama günü de bunlardan birini giymiştim ve o iç çamaşırıyla uzun süre oturmaya dayanamadım ve bir süre koltuğumdan ayrılmak zorunda kaldım. Bundan dolayı özür dilerim, ama amacım asla oylamadan kaçmak değildi.”

MAZERETİ KABUL GÖRMEDİ

Haberin Devamı

Milletvekilinin, parlamentoda gülüşmelere ve alkışlamalara yol açan beklenmedik türde açıklaması sonrası, şaşkınlığını ve gülmesini gizleyemeyen Parlamento Başkanı, kendi kendine “Şimdi bu açıklamayı nasıl değerlendirelim diye sorduysa da, milletvekilinin oylama sırasında koltuğunda bulunmuş olduğunu ve dolayısıyla oyunun geçerli olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!