Metalciye zamlı maaş 1 Nisan’da

Güncelleme Tarihi:

Metalciye zamlı maaş 1 Nisan’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 09:01

Metal ve elektronik alanında çalışanlarla işveren arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı.

Haberin Devamı

Anlaşmaya göre çalışanlara yüzde 3.4 oranında zam yapılacak. Bir kereye mahsus olarak da 150 Euro verilecek. Toplu sözleşme görüşmeleri 3 milyon 700 bin çalışanı kapsıyor. Yeni zamlar 1 Nisan’dan itibaren ücretlere yansıtılacak. 31 Mart 2016’ya kadar geçerli olacak.

Toplusözleşme görüşmelerini yürüten IG Metall temsilciler i çalışanların hak ettikleri ücreti aldıklarını söylerken, işveren temsilcileri ise varılan anlaşma nedeniyle birçok küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük mali yükün altına girdiğini dile getirdi.

Metalciye zamlı maaş 1 Nisan’da

İşveren temsilcisi Stefen Wolf (solda) ile IG Metall Sendikası temsilcisi Roman Zitzelsberger basın karşısında anlaştıklarını el sıkışarak gösterdi.

Haberin Devamı

999 MİLYAR EURO CİRO

Almanya’da otomobil, iş makineleri, elektronik ve metal alanında 3 milyon 700 bin kişi çalışıyor. Ülkede bu alanlarda üretim yapan işletme sayısı ise 24 bin. Sektörün 2013 yılı cirosu ise yaklaşık 999 milyar Euro. Sektörde çalışan bir kişinin yıllık ortalama kazancı 50 bin Euro. Bu alanda çalışanların yüzde 95.5’i süresiz sözleşmesi bulunurken, yüzde 93.3’ü ise tam gün çalışıyor. Sektörün en önemli firmalarının başında ise Siemens, Daimler ve Volkswagen geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!