Messi'den Türkiye'yi üzen açıklama

Güncelleme Tarihi:

Messiden Türkiyeyi üzen açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 11:53

Madrid 2020 Olimpiyat Komitesi'nin fahri elçilik görevini kabul etmediği bildirilen Arjantinli yıldız, kritik oylamaya üç gün kala Türkiye'yi üzdü.

Haberin Devamı

İspanyol olimpiyat komitesi tarafından Madrid'in adaylığına destek verilmesi için hazırlanan videoda "Madrid 2020" tişörtü giyen Messi, "Madrid'i Olimpiyatlar'la ödüllendirmenin spor adına iyi olacağını düşünüyorum ve buradan onların adaylığını destekliyorum" dedi.

Ülkesi Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Cumartesi günü yapılacak oylama öncesi konuşan Messi, "Madrid'in kazanması sadece bu kent için değil, İspanya'daki üst düzey sporcular için de iyi olacak" ifadesini kullandı.

Arjantin'in Paraguay'a karşı oynayacağı 2014 Dünya Kupası eleme maçı için Buenos Aires'e gelen Messi, "Vermiş olduğum desteğin faydası olup olmayacağını bilmiyorum. Ama Madrid'in şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Bunda hem Madrid'in kent olarak imajının, hem de İspanya'nın dünya sporundaki yerinin ve birçok farklı alanda kazandığı zaferlerin etkili olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"DESTEK GECİKTİ ÇÜNKÜ..."

Haberin Devamı

Aynı zamanda İspanyol vatandaşlığı da bulunan Messi'nin, Türk Havayolları'nın marka elçisi olduğu için Madrid yerine İstanbul 'a destek vereceği öne sürülüyordu.

Madrid 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Alejandro Blanco, Messi'den gelen gecikmeli desteğin nedenini şu sözlerle açıkladı:
"Messi hiçbir zaman Madrid'in adaylığını desteklemeyi reddetmedi. Antrenmanları olduğu için programı uymadı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!