Merkel’in hayatını Türkçe okuyun

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in hayatını Türkçe okuyun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 09:59

Yaklaşık 13 yıldır Almanya Başbakanı ve ‘dünyanın en güçlü kadını’ olarak tanınan Angela Merkel’in biyografisi Türkçe çıktı. Hürriyet’in Berlin temsilcisi Celal Özcan’ın yazdığı, ‘Savaşı Sabreden Kazanır, Şansölye Merkel’in Hikayesi ve Türkiye İlişkileri’ adlı kitap, Merkel’in siyasi kariyer merdivenlerini nasıl hızla tırmandığı öyküsünün yanında, bozulan Türkiye Almanya ilişkileri sonucu ikili görüşmelerde kapalı kapılar ardında yaşanan kavgaları da anlatıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Şansölyesi Angela Merkel, 13 yıldır sadece Almanya’nın değil, Avrupa’nın da kaderini belirliyor. Dünyanın en güçlü kadını olarak da tanınan Merkel, bir Doğulu, Protestan ve özellikle de bir kadın olarak, erkeklerin hakim olduğu siyaset dünyasında nasıl bu kadar hızlı bir kariyer yaptı? Bu kadar uzun süre iktidarda kalmasının altında yatan sır ne? Arkasında gizli güçler mi var? Muhafazakar Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) lideri Angela Merkel, Duvarlar yıkılınca niçin önce Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) gitti? Yeşiller’e yakın olmasına rağmen neden sonunda CDU’da karar kıldı? Nasıl partiye üye olduktan bir yıl sonra bakan, 11 yıl sonra parti Genel Başkanı, 15 yıl sonra birleşmiş Almanya’nın Şansölyesi oldu? 

Daha kundaktayken, ailesiyle Doğu Almanya’ya göçmek zorunda kalan ve orada büyüyen, Berlin Duvarı’nın yıkılması üzerine baş döndürücü bir hızla siyasi kariyer merdivenlerini tırmanan Merkel’in sır dolu hayat öyküsünü Hürriyet Gazetesi Berlin Temsilcisi Celal Özcan kaleme aldı. Kitap, ‘Savaşı Sabreden Kazanır, Şansölye Merkel’in Hikayesi ve Türkiye İlişkileri’ başlığıyla Doğan Kitap’tan çıktı.

Haberin Devamı

Merkel’in hayatını Türkçe okuyun
Kitabı Berlin’deki Gökkuşağı Kitabevi, Köln’deki Okur Kitabevi, Dortmund’daki Dost Kitabevi’nin yanı sıra, bu kitabevlerinin internet adresleri üzerinden ve www.kitapavrupa.com, www.tikla24.de, www.turkkitap.de aracılığıyla edinebilirsiniz.

KAPALI KAPILAR ARDINDA KAVGALAR
Deneyimli gazeteci Celal Özcan, ‘Savaşı Sabreden Kazanır’ adlı kitabında, dünyanın bu en güçlü kadını Angela Merkel’in hayat öyküsü, gizemli baklava dilimi işaretinin anlamı, başbakanlıktaki kozmik odaya kadar uzanan özel bilgilerin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkileri de mercek altına alıyor.
Angela Merkel, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi neredeydi? Yurtdışındaki Merkel’e darbe girişimi haberi nasıl ulaştı? Merkel darbe gecesi Türkiye’de kimi aradı? Şansölye Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Davutoğlu ile nasıl bir gizli planı vardı?
‘Savaşı Sabreden Kazanır, Şansölye Merkel’in Hikayesi ve Türkiye İlişkileri’ adlı kitap, iki ülke arasında bozulan ilişkiler sonucu ikili görüşmelerde kapalı kapılar ardında yaşanan sert kavgaları da su yüzüne çıkarıyor.

BAKMADAN GEÇME!