Merkel'in eşi Türkiye'de kongreye katılacak

Güncelleme Tarihi:

Merkelin eşi Türkiyede kongreye katılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 13:19

Almanya Başbakan’ı Angela Merkel’in Prof. Dr. eşi Joachim Sauer Bursa’da düzenlenecek olan Kimyasallar Kongresi’ne katılacak. Bursa Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen kongre bugün başladı ve Cumartesi gününe kadar sürecek.

Haberin Devamı

Bursa Teknik Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl kimyasallar üzerine yapılacak olan uluslararası kongre, petrokimya devi şirketleri de bir araya getirecek.

Kongrenin ana konuları arasında sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konular ele alınacak.

Tübitak, Mam, Petkim, Tüpraş ve Hayat Kimya gibi petrokimya alanında söz sahibi kuruluşlarının yanı sıra Almanya, İtalya,Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nden kataliz konusunda uzmanlığı olan bilim adamlarının katılacağı kongrenin en önemli misafiri ise Almanya Başbakan’ı Angela Merkel’in Prof. Dr. Eşi Joachim Souer.

Prof. Dr. Joachim Sauer, kongrede katalizör ve biyokatalizörler konularında yaptığı bilimsel çalışmalarını sunacak.Bursa Teknik Üniversitesi’nde yapılacak kongre Cumartesi gününe kadar devam edecek. 

BAKMADAN GEÇME!