Merkel’den taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Merkel’den taziye ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2019 10:22

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Halle kentinde bir sinagog önünde ve bir dönercide 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Berlin’deki Yeni Sinagog’u ziyaret ederek, taziyelerini bildirdi.

Haberin Devamı

MERKEL, burada saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen ayini izledi ve okunan ilahileri dinledi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise ziyarete ilişkin Twitter hesabından, “Antisemitizmin her türlüsüne birlikte karşı durmalıyız” paylaşımında bulundu.

Merkel’den taziye ziyareti

Almanya Yahudiler Konseyi Başkanı Josef Schuster ise polisin yeterli güvenlik önlemi almamasını eleştirdi: “Halle’deki sinagogun Kefaret Günü ayininde polis tarafından korunmaması skandal bir durum. Bu ihmal çok acı bir olaya neden oldu. Mucizevi bir şekilde başka bir kötülük olmadı.”
Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı Ronald Lauder ise Alman yetkililere seslenerek daha iyi koruma çağrısında bulundu: “Yaşadığımız son saldırı, ne yazık ki tüm Yahudi kurumlarının polis tarafından günün her saatinde sıkılaştırılması ve izlenmesinin zamanı geldiğini gösterdi. Neonazilere ve refahımızı tehdit eden diğer aşırılık yanlısı gruplara karşı derhal birleşik bir cephe kurmalıyız.”

Haberin Devamı

Merkel’den taziye ziyareti

BAKMADAN GEÇME!