Merkel’den sonra gözler Seehofer’a çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Merkel’den sonra gözler Seehofer’a çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:26

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 18 yıllık CDU liderliğini bırakacağını açıklaması, Berlin’de siyasi deprem etkisi yarattı. Şimdi gözler İçişleri Bakanı Horst Seehofer’a çevrildi.

Haberin Devamı

KOALİSYONUN küçük ortağı ve CDU'nun kardeş partisi CSU’nun Lideri Horst Seehofer, kararı, “Çok acı verici” olarak niteledi. Seehofer, “30 yıl kadar beraber çalıştık. Çok üzüntü ve acı verici. Çok açık konuşayım, yazık oldu. Biz bazen birbirimize ters düştük. Ama karşılıklı saygı içinde işbirliğini hiç ihmal etmedik” dedi. Merkel’in mülteci politikasına karşı isyan bayrağını çeken ve hükümette Merkel’e muhalefet ederek, parti içinde zayıflamasına yol açan Seehofer’in bu açıklaması, “Sıra kendisinde. O nedenle üzülüyor” yorumlarına yol açtı. Merkel’den sonra Seehofer’in de CSU liderliğini bırakması için yoğun baskı oluştu.
CSU’lu Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ise, “Saygı duyulacak bir karar. Bu sonunda CDU’nun işi. Biz kendi işimize bakacağız” diyerek, CDU içinde Merkel’in yerine kim geleceği tartışmalarına katılmak istemediği mesajını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!