Merkel'den güçlü sinyal bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Merkelden güçlü sinyal bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 08:29

Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den kapasitenin dolduğu yönünde sinyal vermesini istedi.

Haberin Devamı

Seehofer, Merkel'in Macaristan'daki mültecilere kapıları açmasının büyük yanlış olduğunu da ifade etti. Bavyara Televizyonu'na (BR) konuşan Horst Seehofer, "Kapasitemiz dolduğunu açıklaması lazım. Bu güçlü bir sinyal olur" dedi.

Kışta felaket yaşanır

Merkel'in Macaristan'daki mültecileri kapılarını açacığını açıklamasının ardından Almanya'ya büyük bir mülteci akışı olduğunu kaydeden Bavyera Başbakanı Seehofer, kapasitenin dolduğunu belirterek "Artık daha fazlası olmaz" dedi.

Kış tehlikesine dikkat çeken Seehover, Federal Hükümet ile göç akınını sınırlandırmazsak büyük bir felaket yaşanacak" diye konuştu. Seehofer göç sınırlandırılması için mülteci yasasında bir değişime gerek olmadığını da söyledi. Seehofer, bu söylemiyle eyaletinin Maliye Bakanı Markus Söder'in (CSU) bu yöndeki taleplerine de karşı çıkmış oldu.

Sınırda 'Transit bölgesi' talep etti

Bavyera Başbakanı Seehofer, savaş bölgesinden kaçan mültecilerin kabulünün bütün dünyanın görevi olduğunu söyledi. Seehofer Almanya'ya iltica hakkı olmayan mültecilerin hemen geri çevrilmesi, sınır kontrollerinin artırılması ve sınırda 'Transit bölgesi' oluşturulması gibi konuların da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Ancak Avrupa Birliği sınırda 'Tansit bölgesi' gibi bir işlemi kabul etmeyeceğini daha önceden açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!