Merkel'de göç yasasından yana

Güncelleme Tarihi:

Merkelde göç yasasından yana
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 00:59

Almanya'da göç yasasında yeni bir dönüm noktası. Başbakan Merkel, göç yasası planlarına destek verecek.

Haberin Devamı

Almanya'da göçü düzenleyen bir yasa yok. Büyük koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partileri Sol Parti ve Yeşiller bir göç yasasından yana.

Ancak Başbakan Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik bugüne kadar bir göç yasasına hep karşı çıktı. Karşıtlar gerekçe olarak, Almanya'da göçü düzenleyen birçok yasanın mevcut olduğunu gösteriyor.

Ancak CDU'nun bu konuda yeni bir dönüm noktasında olduğu belirtildi. Spiegel'in haberine göre, Başbakan Merkel, göç yasası planlarına perde arkasından destek veriyor. Yakında meclise bu yönde bir önerge gelecek ve Başbakan Merkel önergeye destek verecek.

SİNYAL VERMİŞTİ

CDU yönetimi eylül ayındaki bir oturumda bir göç yasası talebini karara bağladı. CDU'nun Kuzey Ren Vestfalya Teşkilat Başkanı Armin Laschet başkanlığında bir çalışma grubu kuruldu. Çalışma grubu bir rapor hazırladı. Raporda “Göç konusunda çok sayıda yasal düzenleme mevcut. Bizim bu yasal düzenlemeleri birleştirerek, bir göç yasasına dönüştürmemiz gerekir” tespitine yer verildi.

Hattırlanacağı gibi CDU Genel Sekreteri Peter Tauber bu yılın başında bir göç yasası tartışmasını parti içinde ateşledi. Ancak Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin başını çektiği parti içindeki muhafazakar kanat bir göç yasasına karşı çıktı. Ancak Merkel'in İçişleri Bakanı de Maiziere'ye karşı Genel Sekreteri Tauber'i desteklediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!