Merkel, Ukrayna'yı ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Ukraynayı ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 14:05

Almanya Başbakanı Merkel, cumartesi günü Ukrayna'yı ziyaret ederek, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile görüşecek

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in cumartesi günü Ukrayna'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Angela Merkel'in 23 Ağustos Cumartesi günü Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun davetine icabetle Ukrayna'yı ziyaret edeceğini belirtildi.

Merkel'in ziyareti kapsamında Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile de bir araya geleceğini belirten Seibert, Merkel'in temasları kapsamında belediye başkanları ile de görüşmesinin planlandığını kaydetti.

Seibert, "Tüm görüşmelerin merkezinde Ukrayna'daki son durum ve Rusya ile ilişkiler yer alacak. Ayrıca mevcut krizde Ukrayna'yı desteklemeye yönelik somut imkanlar ele alınacak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da ateşkes ve siyasi çözüm için yoğun çaba gösteren Almanya, pazar günü Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanlarını Berlin'de konuk etmişti.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, bazı konularda ilerleme sağladıklarını, Rus ve Ukraynalı bakanların ülkelerine dönerek bu konuda devlet ve hükümet başkanlarının görüşünü alacağını kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!