Merkel: Meclisteki kadın sayısı Sudan seviyesinde

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Meclisteki kadın sayısı Sudan seviyesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 17:16

Başbakan Angela Merkel, Almanya’da kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 100’üncü yılı dolayısıyla yaptığı konuşmasında, Federal Meclisteki kadın sayısına değindi: “Sudan seviyesindeyiz.”

Haberin Devamı

ALMANYA’da kadınlara ‘seçme ve seçilme hakkı’nın verilmesinin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Angela Merkel, her alanda kadın erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. Adaletli bir toplumun geleceğinin olabileceğini belirten Merkel, “Adaletli bir toplum da ancak kadın ve erkeğin eşit muamele görmesiyle sağlanır” dedi.
Almanya’da siyaset, ekonomi ve kültürel alanlar da dahil olmak üzere birçok alanda kadın ve erkeğin eşit temsil edilmediğini ifade eden Merkel, şöyle dedi:

Merkel: Meclisteki kadın sayısı Sudan seviyesinde

‘HEDEFİMİZE ÇOK UZAĞIZ’
“Bu yasama döneminde kadın milletvekili sayısı yüzde 30. Bu durumla Sudan seviyesindeyiz. Kimi eyalet meclislerinde kadın oranı dörtte bire kadar düşüyor. Büyükşehir belediye başkanlarında ise durum şok edici. Şirketlerin yönetim birimlerinde daha fazla kadına ihtiyaç var. Almanya, kadın yönetici açısından ABD, İngiltere ve Fransa’nın çok gerisinde. Kadın kotası uygulaması doğru. Ama asıl önemli olan eşitliği her alanda sağlamak.”
Hedeflerinin 2025’te kamu alanında çalışan kadın erkek eşitliğini sağlamak olduğunu kaydeden Merkel, bu hedefe ulaşmaktan çok uzak olduklarını da itiraf etti.

BAKMADAN GEÇME!