Merkel ağlayan mülteci kıza dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Merkel ağlayan mülteci kıza dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 00:23

Canlı yayında ağlayan Filistinli mülteci genç kız, Başbakan Merkel'i şaşırttı. Merkel, yanına giderek, kızın başını okşadı ve teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Merkel, Filistinli mülteci genç bir kızın kameralar önünde birden ağlamaya başlaması üzerine bir an şaşkınlık yaşadı.

Merkel hemen ağlayan genç kızın yanına giderek, saçını okşayıp teselli etmeye çalıştı. Başbakan Merkel'in ağlayan genç kızı okşayan videosu bir anda sosyal medyada patlama yaptı. Olay aynı zamanda hükümetin mülteci politikası üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdi. Kimi “Bu acımasız mülteci politikasının açık görüntüsü derken, kimi Başbakan Merkel doğru davrandı yorumu yaptı.

Merkel ağlayan mülteci kıza dayanamadı

NİYE AĞLADI

Merkel, Rostock kentinde hükümetin “Vatandaşlarla Diyalog” programı çerçevesinde öğrencilerle buluştu. Kameralar karşısındaki tartışma programına katılan Filistinli genç kız, söz istedi. Mikrofonu alıp Başbakan Merkel'e hoşgeldin dedikten sonra kendini tanıtan genç kız şöyle konuştu:

“Ben aslında Filistin kökenliyim. 4 yıl önce Lübnan'dan Almanya'ya geldim. Buraya çok çabuk uyum sağladım. Uyum sağlamam zor olmadı, çünkü öğretmenler ve okul arkadaşlarım bana çok iyi davrandılar. Ama kabul görmeyip okulu terkeden arkadaşlarım da var. Ben gerçi burda yaşıyorum. Burayı seviyorum. Ama geleceğimi bilemiyorum, çünkü burda kalıp kalmayacağım belli değil. Ben okumak ve başarılı olmak istiyorum.”

Haberin Devamı

HERKESİ ALAMAYIZ

Bunun üzerine Başbakan Merkel, Lübnan'da Filistinli mültecilerin durumunu bildiğini anlattı, ama burada yaşayan binlerce Filistinli, Afrika'dan binlerce insanın hepsini çağıramayacaklarını, çünkü bunun altından kalkamayacaklarını söyledi ve “Bazıları geri dönmek zorunda” dedi.

Merkel konuşmasına devam ederken, genç kızın ağlamaya başladı. Bunu gören Merkel şaşırdı ve “Ağlama. Sen çok iyi yaptın” diyerek yanına gitti. Sunucu, Başbakan Merkel'e “burda söz konusu olan iyi yapmak değil, çok zor bir durum” dedi.

Başbakan Merkel, “Ben durumun zorluğunu biliyorum, ama yine de okşamak istiyorum” karşılığını verdi ve Filistinli genç kızın başını okşayarak, “Sen durumu çok güzel izah ettin. Başkaları için de” diyerek, genç kızı teselli etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!