Mercedes de manipülasyon yapmakla suçlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mercedes de manipülasyon yapmakla suçlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 13:22

Volkswagen’den sonra Mercedes’in de emisyon gazı ölçüm programında manipülasyon yaptığı öne sürüldü. Federal Taşıt Dairesi, Mercedes’ten euro 6 dizel motorlu 6 bin 300 Vito’yu çağırmasını istedi. Mercedes’in dizel motorlu C ve G serilerinde de hatalı ölçüm yaptığı iddia edildi. İddianın doğru çıkması halinde 600 bin otomobilin çağrılması söz konusu.

Haberin Devamı

ÇAĞRILMASI istenen araçların bin 372’si Almanya’da, kalanı ABD dahil birçok ülkeye satılmış. Vito’ların emisyon gazı ölçümlerinde manipülasyon yapıldığını, bir süredir bu model araçları kontrollere tabi tutan Federal Taşıt Dairesi ortaya çıkardı. Daha önce yapılan açıklamalarda euro 6 dizel motorlu araçların temiz olduğu ve trafiğe çıkmasında bir sakıncasının bulunmadığı belirtilmişti. 

Spiegel’in haberine göre emisyon ölçümlerindeki manipülasyon sadece Vito ile sınırlı değil. Mercedes C ve G serilerini de kapsıyor. Dizel motorlu C ve D serilerinin egzoz gazı ölçümlerinde hatalar yapıldığı bu yüzden iki serinin de geri çağrılması gerektiği belirtiliyor.
İddiaların doğru çıkması halinde Mercedes, yaklaşık 600 bin dizel motorlu C ve G serisi aracı çağırmak zorunda kalacak. Ayrıca hakkında açılacak olası davalarda milyarlarca euro tazminat ödemeyle karşı karşıya kalabilecek.
Emisyon ölçümleriyle ilgili Stuttgart Federal Savcılığı geçen yıl Mercedes’e soruşturma açmıştı. Delil toplama amacıyla Mercedes’in bazı büroları basılmış, delil toplamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!