Mecliste ‘sürek avı’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Mecliste ‘sürek avı’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 18:58

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD, Chemnitz kentinde yabancı ve mülteci avına çıkan aşırı sağcıların saldırıları için ‘sürek avı’ diyen hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in görevine son verilmesi için Başbakan Angela Merkel’e baskı başlattı.

Haberin Devamı

CHEMNITZ’de yaşanan olaylar Saksonya Eyalet Meclisi’nin gündemine taşındı. Chemnitz’deki olayları değerlendiren Saksonya Başbakanı CDU’lu Michael Kretschmer, “Bir sürek avı ya da katliam yaşanmadı” dedi. Öte yandan “Aşırı sağ bizim toplumumuz için en büyük tehlike” diye konuştu ve aşırı sağın üzerine daha kararlı gideceklerini vurguladı.
Kretschmer’in, yabancılara yönelik ‘sürek avı’ olmadığını söylemesi, Başbakan Merkel’in önceki açıklamalarına ters düştü.

MERKEL SAVUNDU
Merkel ve sözcüsü Seibert, “Bir süre kavına çıkıldığını, toplanarak sokakta kin ve nefret yayıldığını gösteren video görüntüleri var. Bunun bizim hukuk devletimizde yeri yok” demişti. Kretschmer’in açıklamalarını delil olarak gösteren AfD, Merkel’e açıklamalarını düzeltmesi ve sözcüsü Seibert’i görevden alması için baskı başlattı.
Merkel ise video görüntülerinde kin ve nefret yayan, suçsuz insanların peşine düşen takip sahneleri gördüklerini, hükümet sözcüsünün bu insanlara karşı tavır alması gerektiğini ve bunu yaptığını söyleyerek sözcüsü Seibert’i savundu.

BAKMADAN GEÇME!