Mavi dil ineklere sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Mavi dil ineklere sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 11:02

Bulgaristan'da Mavi dil hastalığı ineklere de sıçradı. Gıda Güvenliği Ajansı yetkilileri, Omurtag (Osmanpazarı) Belediyesi'ne bağlı Ptiçevo köyünde, üç büyükbaş hayvanda söz konusu hastalığa rastladı.

Haberin Devamı

Bulgar Milli Radyosu haberine göre, Hayvan Besicileri Derneği Başkanı Boyko Sinapov, enfeksiyonun üstesinden gelinemediğini ve bu yüzden Avrupa Komisyonu'nun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Sinapov, aksi takdirde Mavi dil hastalığının komşu ülkelere sıçrama olasılığı olduğunu kaydetti. Şumen'deki incineratorda, telef olan hayvanları yakmak için 15 ekip çalışıyor. Hastalığın en çok Omurtag ve Antonovo belediyelerinde yayıldığını belirten yetkililer, insanların ölen hayvanları gömerek büyük hata yaptığını; böylece hastalığın yayılmasına sebep olunduğunu aktardı.

Tarım Bakanlığı, besicilik sektörü ve Gıda Güvenliği Ajansı temsilcilerinden oluşan bir grup, kurulan kriz merkezinde ilk toplantısını yapacak.

Temmuz ayı sonunda Haskovo ve Kırcali'den Mavi dil hastalığına yakalanan 25 ton ölü hayvan imha edilmişti. Ülkede 28 ilden 16'sında bulaşıcı hastalığın etkili olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!