Maradona, kupanın yıldızı James Rodriguez’i işte bu sözlerle övdü

Güncelleme Tarihi:

Maradona, kupanın yıldızı James Rodriguez’i işte bu sözlerle övdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 16:33

22 yaşındaki Kolombiyalı 1998 yılında Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası’nda bu başarıya ulaşan İtalyan Vieri’den sonra, ilk 4 karşılaşmada 5 gol atan ilk futbolcu oldu.

Haberin Devamı

BREZİLYA’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’na Uruguaylı Luis Suarez kadar damga uran bir diğer isim de Kolombiyalı James Rodriguez oldu. Uruguaylı oyuncu, İtalya maçında Chiellini’yi ısırdığı için aldığı 4 ay futboldan men ve 9 milli maç ceza ile gündeme otururken, 22 yaşındaki Kolombiyalı ise ortaya koyduğu performansla göz dolduruyor.
Jose Pekerman yönetiminde Kolombiya’nın ikinci turda Uruguay’ı devirdiği ve çeyrek finale çıktığı maçta Rodriguez, attığı iki golle gol sayısını 5’e çıkardı ve efsane futbolcu Maradona’nın da haklı övgüsüyle karşılaştı.

HAMES Mİ JAMES Mİ

URUGUAY-Kolombiya maçına kadar Messi’nin Nijerya’ya attığı gol en iyi gol kabul ediliyordu ancak James Rodriguez’in 27. dakikada önce topu göğsünden yumuşatarak sonra filelere gönderdiği gol için “Messi’nin golünü geçti” yorumu yapılıyor. Türkiye’de isminin okunuşu ‘Hames’ mi ‘James’ mi olduğu tartışılan Kolombiyalı 22 yaşındaki oyuncu için Arjantinli efsane “Beni gerçekten şaşkınlığa uğrattı. Hepimiz Messi’den Neymar’dan bahsederken bu James çıktı bizi ters köşeye yatırdı” sözleriyle genç yıldızı övdü.

VIERI’YI YAKALADI
ÖTE YANDAN James Rodriguez bir de rekorun ortağı oldu. 1998 yılında Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası’nda bu başarıya ulaşan Christian Vieri’den sonra, ilk 4 maçta 5 gol atan ilk futbolcu oldu.
Her iki oyuncu da oynadıkları maçlarda en az bir kez rakip ağları sarsarak 5 gole ulaştılar.

HEDEF RIVALDO
22 yaşındaki Kolombiyalı, grup aşamasında Yunanistan, Fildişi Sahili ve Japonya’ya karşı gol sevinci yaşarken, son 16 turunda ise önceki gün Uruguay ağlarını 2 kez sarsmıştı.
Genç oyuncu, eğer bir maçta da gol atmayı başarırsa Brezilyalı Rivaldo’nun 2002’deki 5 maç üst üste gol atma rekoruna da ortak olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!