MainWeltmusik bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

MainWeltmusik bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 11:03

Uluslararası MainWeltmusik Festivali’nin beşincisi, bugün Offenbach’taki tarihi Busing Sarayı’nın avlusunda ‘MainWeltmusik Orkestrası’nın konseriyle başlayacak.

Haberin Devamı

HESSEN Ekonomi, Enerji, Ulaştırma ve Bölge Kalkınma Bakanı Tarek Al-Wazir ile Offenbach Büyükşehri Belediye Başkanı Felix Schwenke’nin himayesindeki festivalinde, geleneksel Türk müziği sazlarının modern armoniler ve düzenlemeleri ile Ince Saz, Anadolu Halk Müziği ile Quartett Anatolia, Fransız şansonlarını yorumlayan Christophe Bourdoiseau, Meksika’nın ruhu mariachi müziği ile Dos Aguilas, rembetiko ve Yunan Halk Şarkılarıyla Trio Hellas, Adriyatik kıyılarından epik ve lirik temalarıyla Makedonya’dan Projekt Iljada ve Alman Halk Şarkılarıyla GaMaNia sahne alacak.

SINIRLAR ORTADAN KALKACAK
Su Arts derneğinin düzenlediği program, GaMaNia ve Quartett Anatolia’nın yanı sıra Trio Hellas, Projekt Iljada, Dos Agulias gruplarından oluşan MainWeltmusik Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Hasan Yükselir’in sanatsal yönetimi altında aynı sahneyi paylaşacak olan müzisyenler şarkılarıyla sınırları ortadan kaldıracak. Orkestranın konserinin ardından Christophe Bourdoiseau, InceSaz ve finalde Dos Agulias sahneye çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!