Mağara adamlarının duygusal bir yanı varmış!

Güncelleme Tarihi:

Mağara adamlarının duygusal bir yanı varmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 12:02

İngiliz bilim insanları, insanlardaki şefkat duygusunun dil ve zeka ortaya çıkmadan çok daha önce şekillendiğini keşfettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Arkeologların 3 milyon yıl önce beyni modern insanın sadece üçte biri büyüklüğünde olan atalarımızın üzerlerinde “Bebek yüzünü andıran çakıl taşları” taşıdığını keşfettiklerini belirten uzmanlar bu davranışın insanların o dönemde bile “şefkat” ve “duygusallık” gibi değerlere sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

İngiltere’deki York Üniversitesi’nden uzmanlar insaların bundan yaklaşık 1.5 milyon yıl önce “hastalara bakmaya”, 450 bin yıl önce ise engelli doğan çocukları ile ilgilenmeye başladığını da belirtti.

İnsanda şefkat duygusunun gelişimi ile ilgili bir kitap yazan Dr Penny Spikins, arkeolojik bulguların “tarih öncesi insanların duygusal derinliğe sahip olduğunu” gösterdiğini belirtti.

Sunday Times gazetesine konuşan Spikins “Daha önce insan evriminin zekanın gelişimi ile başladığını, empati ve derin duyguların bunu takip ettiğini düşünüyorduk. Ancak elde ettiğimiz bulgular bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!