Made in Germany yapay zeka için 3 milyar euro ve 100 profesör!

Güncelleme Tarihi:

Made in Germany yapay zeka için 3 milyar euro ve 100 profesör
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 11:06

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Made in Germany’nin yapay zekada da bir marka haline gelmesi için 3 milyar euro kaynak ayıracaklarını ve 100 profesör kadrosu oluşturacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Postdam şehrinde kabine toplantısı düzenleyerek ‘dijitallleşme ve yapay zeka’ konularında istişarelerde bulunan Başbakan Angela Merkel, toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Merkel, yapay zeka için 2025 yılına kadar 3 milyar eurodan fazla kaynak ayrılacağını ve 100 adet profesörlük kadrosu oluşturulacağını belirterek, “Almanya’nın yapay zekada bir dünya lideri olduğunu söylenemez. Hedefimiz, ‘Made in Germany’nin yapay zekada da bir marka haline gelmesi” dedi. 

Eyalet hükûmetlerinin de yapay zeka konusunda fazladan fon oluşturacağını belirten Merkel, özel sektörün bu alana yatırımlarının da federal hükûmetin harcadıklarının iki katı olacağına dikkati çekti. Merkel, dijital altyapının genişletilmesi ve çalışanların eğitimi için de ayrıca bir fon ayıracağını belirtti.

Haberin Devamı

Made in Germany yapay zeka için 3 milyar euro ve 100 profesör

‘ALMAN İMZASI YOK’ ELEŞTİRİSİ
Olaf Scholz da ülkenin yapay zeka konusundaki çabalarının Avrupa Birliği bağlamında görülmesi gerektiğini belirterek, hükûmetin planladığı yatırım miktarının ABD ve Çin’le kıyaslandığında oldukça iyi olduğunu ifade etti.
Son yıllarda otomobil endüstrisinde ve yapay zeka konusunda çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD’den gelmesi, dünyada çok satan dijital ürünlerde Alman imzasının olmaması ve en fazla satış yapan internet siteleri arasında Alman sitesinin bulunmaması ülke kamuoyunda tartışma konusu oluyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!