‘Maç bitene kadar hakaret etmişti. Sahada oturup hüngür hüngür ağladım’

Güncelleme Tarihi:

‘Maç bitene kadar hakaret etmişti. Sahada oturup hüngür hüngür ağladım’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 14:18

Alman Milli Takımının Mesut Özil’e sahip çıkmadığını belirten Ganalı futbolcu Jerome Boateng, kendisinin de ırkçı hakaretlere maruz kaldığını söyledi: “Rakip oyunculardan birinin babası, bizim tarafımıza geçip maç boyunca bana hakaret etti. Dayanamayıp sahada hüngür hüngür ağlamaya başladım.”

Haberin Devamı

ALMANYA Milli Takımı ve Bayern Münih’in defans oyuncusu Jerome Boateng, müzisyen Herbert Grönemeyer ile kendisine ait ‘Boa’ adlı dergi için konuştu. Çocukluğu ve gençliğinde çok sık ırkçı hakaretlere maruz kaldığını anlatan Gana asıllı futbolcu, şunları söyledi:
“Bugün bile saha kenarında ısınma hareketleri yaparken seyircilerin sık sık ‘maymun çığlığı’nı işitiyorum. Almanya için bu kadar zamandır oynamış olmama rağmen. Marzahn ve Leipzig’te maça çıkınca, karşı takım oyuncularının anne babaları bize tükürüyordu. Bizim bazılarımız o zamanlar daha 10 yaşlarındaydık. Köpenick’te kupa maçında yaşadığım bir olayı asla unutmuyorum. Karşı takımın oyuncularından birinin babası, bizim tarafımıza geçip maç boyunca bana hakaret etti. Bir noktadan sonra dayanamayıp sahada hüngür hüngür ağlamaya başladım.”

Haberin Devamı

‘Maç bitene kadar hakaret etmişti. Sahada oturup hüngür hüngür ağladım’

MESUT İÇİN DAHA ÇOK ŞEY YAPMALIYDIK
Boateng, “İsveç ırkçı hakarete maruz kalan oyuncusu Jimmy Durmaz’a sahip çıkarken, Alman Milli Takımı neden Mesut Özil ve İlkay Gündoğan için benzeri bir tavır sergileyemedi” sorusuna ise şu cevabı verdi: “İsveçliler Jimmy Durmaz için gerçekten güçlü bir tavır gösterdiler. Tüylerim diken diken oldu. Bizim milli takımda da çoğu bu tavrı çok iyi buldu. Böyle bir şey bizde maalesef olmadı. Biz oynamaya devam ettik. Turnuvadan sonra sık sık düşündüm. Milli takımda Mesut’a sahip çıkmak için çok şey yapmalıydık. Bunu yapmamış olmamız üzücü.”

TÜRKLERE DAHA ÇOK YAPIYORLAR
Boateng, Mesut’un, “Alman Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel ve destekçilerinin gözünde takım kazanınca Alman, kaybedince göçmenim” eleştirisine de hak verdi. Boateng, kendisinin çifte standart yaşamadığını, ancak Türk oyunculara gelince Alman medyası ve taraftarların diğer oyunculardan daha çok Türkiye kökenli oyuncuları hedef aldığını söyledi.

TWITTER’DAN DESTEK MESAJI YAZMIŞTI
İsveç Milli Takım oyuncusu Jimmy Durmaz, 2018 Dünya Şampiyonası’nda ırkçı saldırılara hedef olmuş, İsveçliler bunu Stockholm’de büyük bir gösteriyle kınamıştı. Boateng, 7 yaşındaki ikiz kızlarının henüz ırkçılık yaşamadığını, ancak onlarla bu konuyu konuşacağını anlattı. Almanya’da bazı yerlerde hâlâ ırkçılık olduğunu ve kızlarını buralardaki okullara göndermeyi düşünmediğini belirten Boateng, bu yerlere örnek olarak Berlin’deki Marzahn ve Weissensee semtlerini gösterdi.
Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğrafları yüzünden hedef haline getirilmesini eleştiren Boateng, Özil’e, “Seninle oynamak büyük mutluluktu ağbi” diye Twitter hesabından mesaj yazarak destek çıkmıştı.

BAKMADAN GEÇME!